Pe 7 aprilie exploram natura pe doua roti la ZIUA B, editia a 7-a

0

ZIUA B, ediția 2019, debut timpuriu de sezon

Eveniment prezentat de Virgin Radio

La început de aprilie 2019 debutează un nou sezon Riders Club, plin de aventuri în mijlocul naturii și noi surprize. Prima experiență de mountain bike ce adună un număr record de participanți din această comunitate este ZIUA B!

Cu o istorie ce îl face deja un eveniment cu tradiție, cea de-a 7-a ediție de Ziua B oferă oportunitea de a vă bucura din nou de mișcare în natură, de aer curat și de a colecționa noi amintiri alături de familie și prieteni. Pe 7 aprilie 2019, pe malul lacului Cernica, ZIUA B dă startul concursurilor de ciclism MTB din calendarul sistemului Riders Club, destinat sportivilor amatori.

Fie că v-ați testat deja abilitățile de rideri în cursele din anii trecuți, pe teren plat, deal sau munte, fie că sunteți abia inițiați în acest sport cu un număr din ce în ce mai mare de practicanți în România, fie că vă declarați iubitori de viteză sau pasionați de plimbare în natură, evenimentul ZIUA B este locul perfect pentru a explora toate aceste posibilități. De la atmosfera veselă și distractivă din zona de Start/ Finish, până la cursele variate pe trasee pitorești în inima naturii, fiecare moment al zilei vă va încânta și veți avea o experiență de poveste alături de oameni cu aceleași aspirații privind petrecerea timpului liber.   

Așadar, pe 7 aprilie vă invităm să explorați două trasee desenate pe malurile lacului Cernica și croite prin mijlocul pădurii Cernica-Pantelimon, pregătite special pentru voi de echipa MPG și echipa MTB Academy. Pentru  cicliștii începători și pentru copiii începând de la vârsta de 5 ani este creată tura scurtă de 19 kilometri, accesibilă și usor de parcurs, astfel încât oricine să poată beneficia de o plimbare de neuitat în natură. Participanții cu ceva mai multă experiență vor putea aborda cursa lungă, pe traseul Standard, de 38 de kilometri, care va oferi ocazia numai bună de a goni pe cărările întortocheate ale pădurii și de a admira culorile vii ale primăverii. Înscrierile sunt deschise și se fac online pe pagina evenimentului de pe www.ridersclub.ro, iar până pe 6 martie beneficiați de prețul minim de înregistrare de 89 de lei de persoană. Pentru copii este valabil tariful unic de 50 de lei pe toată durata înscrierilor. Pe cele două trasee se vor desfășura nu mai puțin de 41 de curse în total.

Startul se va da dintr-o zonă deosebit de atractivă, în imediata vecinătate a Extreme Park Cernica, unde veți avea la dispoziție numeroase facilități: parcare, restaurante, dar și posibilitatea de a traversa lacul Cernica pe tiroliană, toate acestea oferind atât sportivilor cât și susținătorilor lor oportunitatea de a se bucura de o zi de primăvară în aer liber. În zona de Start participanții și susținătorii lor vor avea acces la un spațiu de relaxare cu terasă, catering și puncte de alimentare și hidratare. Nevoile concurenților vor fi acoperite de multiplele facilități disponibile în zona de Start, printre care se numără asistența medicală, garderoba, vestiarul și asistența mecanică pentru biciclete, oferită de AmBike – Ambulanța de Biciclete.

Pe lângă aventurile de pe traseu participanții vor avea numeroase beneficii pregătite de Riders Club împreună cu sponsorii și partenerii evenimentului.

Cea de a 7-a ediție a competiției ZIUA B este susținută de Gatorade, BOSCH și Barilla, în calitate de sponsori oficiali, de Virgin RADIO, radioul oficial al sistemului Riders Club, de sponsorii GoldNutrition, GARMIN, ORGANIC INDIA, Profructta și DRAG BICYCLES, precum și de partenerul de locație Extreme Park Cernica. Parteneri de sistem sunt Freerider.ro, AmBike – Ambulanța de Biciclete, ASVSU și ROMSILVA. În pachetul competițional, participanții vor găsi: numărul de concurs cu un cip unic de cronometrare atașat; tricoul evenimentului ZIUA B, precum și alte produse asigurate de sponsori. La finalul curselor concurenții vor beneficia de o medalie de Finisher, iar apoi se vor putea relaxa în zona de catering unde vor primi câte o porție de paste Barilla, cu sos Basilico.

Pentru cei mai competitivi, care se vor lupta pentru locurile de pe podium, vor fi oferite premii atractive asigurate de sponsorii evenimentului.

Calendarul Riders Club 2019 numără în prezent 9 competiții în total, dedicate în special amatorilor, iar anul acesta vor fi lansate noi provocări, așadar fiecare iubitor de mișcare poate decide când va începe aventura MTB pentru el. Detalii găsiți pe: www.ridersclub.ro.

Despre MPG România:

MPG este lider de piață pe segmentul proiectelor sportive adresate practicanților amatori. Coordonează peste 700 de evenimente sportive pe an, în 70 de orașe. MPG implementează 4 sisteme naționale de sport care formează comunități cu peste 100.000 de practicanți amatori: tenis – www.tenispartener.ro, www.tenis10.ro, ciclism – www.ridersclub.ro, alergare – www.runfest.ro și un sistem de competiții sportive pe mai multe discipline, în București, accesat de peste 200 de companii – Romanian Corporate Sports –www.corporatesports.ro. Cel mai important eveniment din calendarul Riders Club 2019 este Carpathian MTB Epic, o competiție de ciclism pe etape, cu format special: www.carpathianmtb.ro/ro/. În ultimii 10 ani, MPG a implementat peste 5.300 de evenimente sportive și a lansat campanii de comunicare împreună cu mass-media specializate. Detalii despre MPG se găsesc pe: www.mpg.com.ro.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine aproape 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele informații care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. 12 ani De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.