Paşaport pentru cultură ajunge la Glina

0

Paşaport pentru cultură a sărbătorit ziua Unirii Principatelor Române la Şcoala Gimnazială din Glina, jud. Ilfov

Pe 24 ianuarie a nins pentru prima oară în această iarnă în Bucuresti. Şi cât de frumos a nins. Printre fulgii mari de zăpadă, echipa Paşaport pentru cultură a poposit în comuna Glina, din judetul Ilfov, la Şcoala Gimnazială nr.1, pentru a sărbători ziua de 24 ianuarie, Unirea Principatelor Române.

poze de la scoala din Glina

Parcă desprinse dintr-un tablou sau o frescă de epocă, la intrarea în şcoală ne-au întâmpinat cu pâine şi sare, două tinere fete îmbrăcate în costumul popular românesc, cu ie şi fotă. Programul artistic cu care ne-au încântat elevii Scolii Gimnaziale a fost unul pe măsura talentului lor: poezii, cântece patriotice, deja clasicul Treceţi batalioane române Carpaţii, sceneta Moş Ion Roată si Unirea şi alte momente artistice deosebite. Au fost prezenţi elevi, profesori, inspectori şcolari, invitată de onoare d-na Rori Gheorghişor, inspector general limba şi literatura română pe judeţul Ilfov, iar surpriza acestui eveniment a reprezentat-o prezenţa d-nei Maria Margareta Labiş, sora poetului Nicolae Labiş, care ne-a povestit timp de aproape două ore momente din viaţa si opera poetului. Echipa Corint Educaţional a prezentat programul proiectului interdisciplinar Paşaport pentru cultură, iar întreg evenimentul a stat sub semnul emoţiei şi al poeziei.

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează