Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Paşaport pentru cultură ajunge la Glina

0

Paşaport pentru cultură a sărbătorit ziua Unirii Principatelor Române la Şcoala Gimnazială din Glina, jud. Ilfov

Pe 24 ianuarie a nins pentru prima oară în această iarnă în Bucuresti. Şi cât de frumos a nins. Printre fulgii mari de zăpadă, echipa Paşaport pentru cultură a poposit în comuna Glina, din judetul Ilfov, la Şcoala Gimnazială nr.1, pentru a sărbători ziua de 24 ianuarie, Unirea Principatelor Române.

poze de la scoala din Glina

Parcă desprinse dintr-un tablou sau o frescă de epocă, la intrarea în şcoală ne-au întâmpinat cu pâine şi sare, două tinere fete îmbrăcate în costumul popular românesc, cu ie şi fotă. Programul artistic cu care ne-au încântat elevii Scolii Gimnaziale a fost unul pe măsura talentului lor: poezii, cântece patriotice, deja clasicul Treceţi batalioane române Carpaţii, sceneta Moş Ion Roată si Unirea şi alte momente artistice deosebite. Au fost prezenţi elevi, profesori, inspectori şcolari, invitată de onoare d-na Rori Gheorghişor, inspector general limba şi literatura română pe judeţul Ilfov, iar surpriza acestui eveniment a reprezentat-o prezenţa d-nei Maria Margareta Labiş, sora poetului Nicolae Labiş, care ne-a povestit timp de aproape două ore momente din viaţa si opera poetului. Echipa Corint Educaţional a prezentat programul proiectului interdisciplinar Paşaport pentru cultură, iar întreg evenimentul a stat sub semnul emoţiei şi al poeziei.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.