Parada de trasuri, masini de epoca si 200 de artisti la evenimentul PROMENADA OPEREI, sambata, 24 august

0

Paradă de trăsuri, maşini de epocă şi 200 de artişti la evenimentul

„PROMENADA OPEREI”, ediţia 2013

– Sâmbătă, 24 august 2013, de la ora 20:30 –

PROMENADA_OPEREI

„Promenadei Operei”, concertul în aer liber care atrage anual mii de oameni, va avea loc sâmbătă, 24 august, de la ora 20.30, pe esplanada Operei Naţionale Bucureşti (ONB), accesul la eveniment fiind gratuit.

Anul acesta, Opera Naţională Bucureşti va organiza în premieră în cadrul evenimentului oparadă de trăsuri şi maşini de epocă şi va dezvălui totodată noile proiecte ale instituţiei în stagiunea 2013-2014, prezentând fragmente din operele care vor intra în repertoriul permanent, alături de pagini muzicale cunoscute publicului.

Printre cei aproximativ 200 de artişti care vă vor însoţi la Promenadă se numără invitaţi speciali care activează în străinătate – tenorul Alexandru Badea (Austria) şi mezzo-soprana Polina Garaeva (Rusia), laureată a Concursului Internaţional de Canto „Le Grand Prix de l’Opéra”, organizat de ONB, precum şi artişti din ţară – dirijorul Cristian Sandu, soprana Irina Baianţ, de asemenea laureată a Concursului sus-menţionat, tenorii Cristian Mogoşan şi Virgil Profeanu, alături de solişti binecunoscuţi ai Operei Naţionale Bucureşti, printre care şi baritonul Şerban Vasile, care va debuta în curând la Metropolitan Opera din New York. Acestei echipe solistice de excepţie i se adaugă membrii Orchestrei şi ai Corului instituţiei. Amfitrionul evenimentului va fi Cătălin Sava.

Evenimentul, ajuns la cea de-a VII-a ediţie, se înscrie în suita de manifestări menite să ofere bucureştenilor nu numai o variantă de petrecere a timpului liber, dar şi şansa de a asculta un gen muzical de înaltă ţinută artistică într-o atmosferă familiară. Spectatorii se vor bucura de fragmente cunoscute din „Dama de pică” şi „Lacul lebedelor” de Piotr Ilici Ceaikovski, „Aida” şi „La Traviata” de Giuseppe Verdi, „Faust” de Charles Gounod, „Tosca” de Giacomo Puccini ş.a.

Printre premierele din stagiunea 2013-2014, ale căror fragmente sunt incluse în programul artistic al concertului, se numără opera verdiană „Otello”, spectacol care va fi prezentat într-o nouă montare în zilele de 6 şi 9 septembrie 2013, în cadrul Festivalului Internaţional „George Enescu”, în regia artistei de origine bulgară Vera Nemirova, precum şi opera „Rigoletto”, care începând cu primăvara anului 2014 va fi prezentată într-o nouă viziune, aparţinând celebrului regizor australian Stephen Barlow.

 

PROMENADA OPEREI

– Noutăţile stagiunii 2013-2014 se dezvăluie –

Sâmbătă, 24 august 2013, ora 20.30

Esplanada Operei

Concert în aer liber

Acces gratuit

Dirijor: Cristian Sandu

Maestru de cor: Stelian Olariu

Concept regizoral: Ofelia Stanciu

Scenografie: Ştefan Caragiu

Lighting design: Daniel Klinger

Video design: Eugen Oprina

Solişti invitaţi: 

Irina Bainţ şi Polina Garaeva (Rusia) – laureate ale primei ediţii a

Concursului Internaţional de Canto „Le Grand Prix de l’Opéra”, organizată de ONB –

Alexandru BadeaCristian Mogoşan, Virgil Profeanu

Solişti ai Operei Naţionale Bucureşti:

Irina Iordăchescu, Sorina Munteanu, Tina Munteanu, Crina Zancu

Marius Boloş, Ştefan Ignat, Ionuţ Pascu, Şerban Vasile

Cu participarea Orchestrei şi a Corului Operei Naţionale Bucureşti  

Prezintă: Cătălin Sava

 

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează