Pădurea JYSK – un proiect pe termen lung la Șotânga (jud. Dâmbovița)

0

„Opt hectare, o mie de voluntari inimoși și cinci zeci de coordonatori au reprezentat rețeta unei acțiuni de succes concretizate prin plantarea a 20,000 de puieți de plop alb. Astfel, terenul de la Șotânga afectat de diverse procese de degradare se va bucura de protecția oferită de viitoarea pădure. Din punct de vedere tehnico-logistic, plantarea de la Șotânga a fost o provocare interesantă cu un deznodământ fericit. Din perspectivă civică, acțiunea de plantare s-a dovedit a fi, încă o dată, un exemplu de mobilizare a unor oameni frumoși, care vor duce acasă, în comunitate și/sau în grupurile de cunoscuți un mesaj foarte puternic. Felicit toți voluntarii pentru implicare, dar în mod special pe studenții silvicultori de la facultățile de profil din București și Brașov, care au contribuit semnificativ la coordonarea acestei acțiuni”, a spus Mihai Enescu – inginer silvic si  coordonator local Dâmbovița.

Compania daneză JYSK, parte a grupului JYSK Nordic, a demarat în data de 25 noiembrie un nou proiect de responsabilitate socială, de data aceasta pentru o cauză de mediu. Alături de inițiativa națională de împădurire Plantăm fapte bune în România, „Pădurea JYSK – începutul unei tradiții” a prins rădăcini la Șotânga, județul Dâmbovița.

“Considerăm că este foarte important să dam ceva înapoi naturii și comunității în care trăim și în care ne desfășurăm activitatea, de aceea Pădurea JYSK este pentru noi începutului unei tradiții pe care dorim să o ducem mai departe”, a declarat Alex Bratu, Country Manager JYSK România.

Voluntari independenți și angajați JYSK au plantat primele 8 hectare. Compania danează își propune împădurirea, în următorii ani, a unei suprafețe de câteva zeci de hectare.

Voluntarii vor primi în urma activității de plantare sau de organizare o diplomă Green Endorsement, recunoscută în CV de peste 30 de companii de renume (detalii pe www.plantamfaptebune.ro).

Mulțumim tuturor celor implicați și vă invităm să accesati pagina de facebook a inițiativei pentru imagini de la acțiunile de împădurire: https://www.facebook.com/PlantamFapteBuneInRomania/

 

Despre autor

avatar

Înființată în 2008, EcoAssist are drept misiune generarea unei mișcări sociale în domeniul protecției mediului care implică, în primul rând, voluntarii. “Impactul proiectelor realizate prin EcoAssist a dus la mobilizarea unui număr mare de oamenii, iar eu am crezut întotdeauna că oamenii care petrec timp în folosul comunității sunt exact oamenii de care România are nevoie”, mărturisește Liana Buzea, fondator EcoAssist. “Plantăm fapte bune în România” este inițiativa națională de împădurire pe bază de voluntariat, aflată sub Înaltul Patronaj al Alteţei Sale Regale Principesa Margareta a României și începută de EcoAssist în 2011, Anul internațional al pădurilor și Anul European al voluntariatului. Misiunea inițiativei este aceea de a crește și proteja păduri. Din portofoliul EcoAssist, mai fac parte, alături de “Plantăm fapte bune în România” și ale proiecte. EcoAssist este inițiatorul și reprezentantul legal al primei ediții a "Let's Do It, Romania!" – mișcarea internațională de curățarea țării într-o singură zi, prin implicarea societății civile, a cetățenilor și a autorităților, “Salvați Spațiile Verzi”, campanile națională de advocacy și lobby pentru legislația spațiilor verzi sau “Broșura ECO”, ce a avut drept obiectiv promovarea ecologiei în București.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.