Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Oxigen a remarcat cinci trasee turistice în Munții Leaota

0

In weekendul 22-24 august, Asociația Oxigen a remarcat cinci trasee turistice în Munții Leaota, cu scopul de a crește numărul de turiști în zonele Dâmbovița și Argeș.

Evenimentele s-au desfășurat în felul următor:

Am ajuns vineri seara în tabără, ne-am pus corturile și am organizat activitățile ce urmau să se desfășoare a doua zi. Sâmbătă dimineața, 5 echipe au pornit la remarcare, în 5 colțuri diferite ale masivului Leaota. Echipele 1 și 2 au marcat creasta principală pe bandă albastră, echipa 3 a marcat traseul pe Valea Vâjei pe punct albastru, echipa 4 a marcat traseul din Dragoslavele până pe vârful Cioara pe bandă galbenă, și echipa 5 a marcat din Fundățica până sus pe creastă, pe bandă albastră. După o zi de urcat pe munte, la ora 8 seara ne-am retras în tabără, unde fiecare echipă a avut o poveste de relatat. S-a mâncat varză la ceaun, iar apoi s-a trecut la povești si cântece lângă focul de tabără.

Remarcare Oxigen

 

Duminică am montat plăcuțele informative pe traseele remarcate în ziua anterioară, iar la ora 15:00 Autocarul Bucuriei ne-a luat și ne-a dus în București.

Nu am fi reușit să facem nimic din toate acestea fără cei 50 de voluntari pasionați de munte. Pe această cale le mulțumim, pe de o parte, participanților prezenți în tabăra de remarcare, voluntarilor care au făcut donații astfel încât acest proiect să fie posibil, dar și celor care și-au dedicat mult timp coordonării proiectului. Asociația Oxigen este norocoasă că are lângă ea astfel de oameni atât de valoroși.

Sponsorii noștri au fost esențiali pentru ca noi să ne putem duce acțiunea până la capăt. Nu am fi reușit să ajungem cu toții pe munte fără transportul din partea ALTEN. Vopseaua folosită în activitatea de remarcare a fost pusă la dispoziție de către Policolor. Fiecare dimineață a început într-un mod delicios cu produse marca Delaco. Aqua Carpatica ne-a răcorit întreaga zi și ne-a ținut corpurile în mișcare la altitudini mari.

Ținem să vă anunțăm că aceasta a fost prima parte a acțiunii de remarcare în Munții Leaota. Ne vom întoarce cu forțe proaspete pentru a termina de remarcat toate traseele acestui munte frumos și prea puțin umblat de către turiști.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.