Omiduta Vesela implineste un an!

0

Omiduta Vesela
Parca ieri, din nevoia de a continua sustinerea unui grup de tineri cu dizabilitati, incepeam timizi sa ne extindem cunostintele de educatie non-formala si lucru cu copiii inaugurand un optional de ateliere creative in scoli si gradinite din Bucuresti. Nu stiam atunci cum va fi si cat de incantati vor fi copiii, profesorii si parintii la un loc. Dar ne-am intalnit cu cadre didactice deschise, parinti receptivi, copii entuziasti si voluntari pasionati. Acum, privim in urma si ne bucuram de ce am realizat: peste 300 de ateliere creative, 250 copii beneficiari din 5 institutii de invatamant, sute de jocuri si activitati creative, 30 voluntari veseli si dedicati, multa munca, dar si rezultate pe masura.

La Atelierele Creative Omiduta Vesela organizate de Fundatia Chance for Life, prin activitati de educatie non-formala specifice varstei lor, cei 250 de copii beneficiari si-au dezvoltat creativitatea, abilitatile de lucru manual si de vorbit in public, cunostintele generale, dar mai ales au invatat cum sa fie unici si sa creada in fortele proprii.

 

Fondurile stranse din acest proiect sunt directionate catre Programul Speranta pentru Azi din cadrul Fundatiei Chance for Life care sprijina integrarea socio-profesionala a tinerilor cu dizabilitati.

 

Aceasta a insemnat proiectul Omiduta Vesela in primul an de viata. Multumim tuturor celor care ne-au sprijinit: institutiilor de invatamant: Gradinita Albinuta, Scoala Gimnaziala 156, Scoala Gimnaziala Ion Dumitriu, Scoala Nr. 142, Scoala Nr. 309, parintilor, voluntarilor, finantatorilor: United Way, sponsorilor: Magazinul Regina si Nebunul, Magazinul de Jucarii din Lemn si partenerilor: www.imparte.ro, http://www.romaniapozitiva.ro/, http://www.stiriong.ro/, http://voluntar.ro/, http://evoluntar.ro/, http://edu-news.ro/, http://www.nonguvernamental.org/ si nu in ultimul rand copiilor, pentru ca fara entuziasmul si deschiderea lor, acest proiect nu ar exista.

 

Ii dorim Omidutei un an nou in care sa creasca, sa se dezvolte si sa vina cu multe idei creative care sa ne inspire pe toti!

__

Fundatia Chance for Life organizeaza astfel de ateliere si cu adulti in cadrul proiectului Pauza de Creatie.

__

Fundatia CHANCE FOR LIFE este o organizatie neguvernamentala care isi propune dezvoltarea comunitatilor din Romania prin intermediul copiilor si tinerilor. Prin campanii sociale si educationale care provoaca oamenii sa gandeasca diferit, prin programe care ofera suport emotional si social pentru copii si tineri, Chance for Life formeaza spiritul civic al romanilor, contribuind astfel la dezvoltarea durabila a comunitatilor din tara noastra.

Pentru mai mai multe informatii va invitam sa vizitatiwww.chanceforlife.ro sau Facebook.

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează