Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Omiduta Vesela implineste un an!

0

Omiduta Vesela
Parca ieri, din nevoia de a continua sustinerea unui grup de tineri cu dizabilitati, incepeam timizi sa ne extindem cunostintele de educatie non-formala si lucru cu copiii inaugurand un optional de ateliere creative in scoli si gradinite din Bucuresti. Nu stiam atunci cum va fi si cat de incantati vor fi copiii, profesorii si parintii la un loc. Dar ne-am intalnit cu cadre didactice deschise, parinti receptivi, copii entuziasti si voluntari pasionati. Acum, privim in urma si ne bucuram de ce am realizat: peste 300 de ateliere creative, 250 copii beneficiari din 5 institutii de invatamant, sute de jocuri si activitati creative, 30 voluntari veseli si dedicati, multa munca, dar si rezultate pe masura.

La Atelierele Creative Omiduta Vesela organizate de Fundatia Chance for Life, prin activitati de educatie non-formala specifice varstei lor, cei 250 de copii beneficiari si-au dezvoltat creativitatea, abilitatile de lucru manual si de vorbit in public, cunostintele generale, dar mai ales au invatat cum sa fie unici si sa creada in fortele proprii.

 

Fondurile stranse din acest proiect sunt directionate catre Programul Speranta pentru Azi din cadrul Fundatiei Chance for Life care sprijina integrarea socio-profesionala a tinerilor cu dizabilitati.

 

Aceasta a insemnat proiectul Omiduta Vesela in primul an de viata. Multumim tuturor celor care ne-au sprijinit: institutiilor de invatamant: Gradinita Albinuta, Scoala Gimnaziala 156, Scoala Gimnaziala Ion Dumitriu, Scoala Nr. 142, Scoala Nr. 309, parintilor, voluntarilor, finantatorilor: United Way, sponsorilor: Magazinul Regina si Nebunul, Magazinul de Jucarii din Lemn si partenerilor: www.imparte.ro, http://www.romaniapozitiva.ro/, http://www.stiriong.ro/, http://voluntar.ro/, http://evoluntar.ro/, http://edu-news.ro/, http://www.nonguvernamental.org/ si nu in ultimul rand copiilor, pentru ca fara entuziasmul si deschiderea lor, acest proiect nu ar exista.

 

Ii dorim Omidutei un an nou in care sa creasca, sa se dezvolte si sa vina cu multe idei creative care sa ne inspire pe toti!

__

Fundatia Chance for Life organizeaza astfel de ateliere si cu adulti in cadrul proiectului Pauza de Creatie.

__

Fundatia CHANCE FOR LIFE este o organizatie neguvernamentala care isi propune dezvoltarea comunitatilor din Romania prin intermediul copiilor si tinerilor. Prin campanii sociale si educationale care provoaca oamenii sa gandeasca diferit, prin programe care ofera suport emotional si social pentru copii si tineri, Chance for Life formeaza spiritul civic al romanilor, contribuind astfel la dezvoltarea durabila a comunitatilor din tara noastra.

Pentru mai mai multe informatii va invitam sa vizitatiwww.chanceforlife.ro sau Facebook.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.