Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Oficial, proiectul FIDELIS a fost încheiat prin diseminarea rezultatelor înregistrate în regiunile București Ilfov și Sud Muntenia

0

În primle două săptămâni ale lunii decembrie 2015, au fost organizate conferințele de închidere și diseminare a rezultatului proiectului POSDRU /173/6.1/S/148313 ”FIDELIS: Program integrat de dezvoltare a economiei sociale pentru persoane cu dizabilități și femei în situații de risc”, aferente regiunilor de implementare București Ilfov și Sud Muntenia.

Evenimentele au fost organizate în București, respectiv Ploiești și au vizat promovarea economiei sociale prin prezentarea detaliată a rezultatelor înregistrate pe perioada celor 12 luni de implementare și a strategiilor de sustenabilitate a proiectului prin continuarea și valorificarea acestora.

FIDELIS_CONFERINTE INCHIDERE PROIECT

La conferințele de închidere și diseminare a rezultatului proiectului FIDELIS au fost invitați să participe beneficiari, presă și reprezentanți ai instituțiilor publice și organizaților implicate în procesul integrării socio-profesionale a grupurilor vulnerabile.

Printre invitații speciali la conferința regională din București Ilfov i-am avut pe dna dr. Cristina China, medic primar medicină fizică și recuperare medicală, care a vorbit despre importanța dezvoltării serviciilor de îngrijire la domiciliu și dna Cosmina Simiean Nicolescu, director general DGASMB, care a demonstrat că DA! antreprenoriatul social funcționează, diseminând modele de bună practică în dezvoltarea principiilor economiei socială, precum: Santhe Fitoceainărie, SES Design, Cofetăria 292 etc., toate generatoare de venit și, implicit, locuri de muncă pentru persoane vulnerabile.

La conferința de închidere din regiunea Sud Muntenia, ne-a onorat cu prezența primarul comunei Gornet, dl Nicolae Negoițescu. Acesta a subliniat beneficiile proiectului FIDELIS asupra localității, în general, și a categoriilor vulnerabile, în particular, prin înființarea a două structuri de economie socială: ”Aqua ProImage” – servicii de tipografie și imprimare și complex sportiv ”Cifix Relax”, ambele cu sediul social în comuna Gornet.

Dna Florentina Stroe, Asistent proiect, a menționat faptul că deși indicatorii propuși au fost atinși în proporție de 100%, misiunea proiectului FIDELIS nu se încheie, ”adevăratele rezultate fiind funcționarea și dezvoltarea cât mai îndelungată a celor 4 structuri de economie socială înființate, prin care se asigură bunăstare socială și egalitate de șanse pentru grupurile vulnerabile.”

”E timpul să ne îndreptăm mai mult către întreprinderile sociale, deoarece apelând la serviciile acestora nu doar că beneficiem de prețuri avantajoase, dar facem un bine întregii comunități, profitul SES-urilor fiind reinvestit în bunăstarea socială”, a declarat dna Mihaela Bărăgan, Consilier orientare privind cariera.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.