Oamenii de la oraș vor învăța de la localnici despre creșterea vitelor și întreținerea livezilor

0

De 1 mai, Asociația Village Life organizează o excursie la țară, în satul Costești, județul Vâlcea

Oamenii de la oraș vor învăța de la localnici despre creșterea vitelor și întreținerea livezilor

Asociația Village Life, un ONG implicat în dezvoltarea comunităților rurale din România, organizează în vacanța de 1 mai un eveniment în mijlocul naturii care combină experiența directă a vieții la sat cu un traseu într-unul dintre cele mai spectaculoase parcuri naționale din țară, Buila -Vânturarița.

În perioada 1-3 mai, iubitorii de natură sunt invitați să experimenteze viața la țară alături de localnicii din satul Costești, Vâlcea.

Gazda principală va fi Nea Costică, țăran adevărat, plin de vorbe de duh și umor, fierar-artist, a cărui gospodărie din mijlocul dealurilor și a livezilor este un adevărat colț de rai.

De la Nea Costică și familia lui, participanții vor învăța despre grădinărit, creșterea vitelor, întreținerea livezilor de meri și de pruni, iar la final vor lua masa câmpenește, în mijlocul grădinii.

A doua zi excursioniștii vor urca pe un traseu din Parcul Național, descoperind în drum, cu ajutorul sătenilor care îi vor însoți, bogăția plantelor medicinale de mai, dar și Schitul 44 Izvoare, simplu și frumos, acoperit cu șiță.

Costul pentru eveniment, incluzând cazarea pentru două nopți la gazdele din sat, mâncarea și ghidajul în Parcul Național este de 240 lei. Cei care doresc să se înscrie trebuie să achite un avans de 50 lei.

village life

 

Despre Village Life

Village Life este un ONG care sprijină dezvoltarea sustenabilă a comunităților rurale creând o punte de legătură între oamenii de la sat și cei de la oraș.

Village Life organizează șezători în cele mai pitorești localități din țară, prin care oamenii de la țară le pot împărtăși celor care locuiesc la oraș stilul lor de viață și cunoștințele practice.

În timpul evenimentelor, vizitatorii locuiesc la gazedele din sat, având astfel șansa să se implice în gospodărie și să învețe despre ce înseamnă viața la țară.

În 2012 Asociația Village Life a câștigat premiul Social Impact Community Award.

Pentru mai multe detalii vizitați-ne la http://villagelife.ro/ sau urmăriți-ne pe Facebook: https://www.facebook.com/villagelife.ro?fref=ts.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 16 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.