Oamenii de la oraș vor învăța de la localnici despre creșterea vitelor și întreținerea livezilor

0

De 1 mai, Asociația Village Life organizează o excursie la țară, în satul Costești, județul Vâlcea

Oamenii de la oraș vor învăța de la localnici despre creșterea vitelor și întreținerea livezilor

Asociația Village Life, un ONG implicat în dezvoltarea comunităților rurale din România, organizează în vacanța de 1 mai un eveniment în mijlocul naturii care combină experiența directă a vieții la sat cu un traseu într-unul dintre cele mai spectaculoase parcuri naționale din țară, Buila -Vânturarița.

În perioada 1-3 mai, iubitorii de natură sunt invitați să experimenteze viața la țară alături de localnicii din satul Costești, Vâlcea.

Gazda principală va fi Nea Costică, țăran adevărat, plin de vorbe de duh și umor, fierar-artist, a cărui gospodărie din mijlocul dealurilor și a livezilor este un adevărat colț de rai.

De la Nea Costică și familia lui, participanții vor învăța despre grădinărit, creșterea vitelor, întreținerea livezilor de meri și de pruni, iar la final vor lua masa câmpenește, în mijlocul grădinii.

A doua zi excursioniștii vor urca pe un traseu din Parcul Național, descoperind în drum, cu ajutorul sătenilor care îi vor însoți, bogăția plantelor medicinale de mai, dar și Schitul 44 Izvoare, simplu și frumos, acoperit cu șiță.

Costul pentru eveniment, incluzând cazarea pentru două nopți la gazdele din sat, mâncarea și ghidajul în Parcul Național este de 240 lei. Cei care doresc să se înscrie trebuie să achite un avans de 50 lei.

village life

 

Despre Village Life

Village Life este un ONG care sprijină dezvoltarea sustenabilă a comunităților rurale creând o punte de legătură între oamenii de la sat și cei de la oraș.

Village Life organizează șezători în cele mai pitorești localități din țară, prin care oamenii de la țară le pot împărtăși celor care locuiesc la oraș stilul lor de viață și cunoștințele practice.

În timpul evenimentelor, vizitatorii locuiesc la gazedele din sat, având astfel șansa să se implice în gospodărie și să învețe despre ce înseamnă viața la țară.

În 2012 Asociația Village Life a câștigat premiul Social Impact Community Award.

Pentru mai multe detalii vizitați-ne la http://villagelife.ro/ sau urmăriți-ne pe Facebook: https://www.facebook.com/villagelife.ro?fref=ts.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează