„O scrisoare pierduta” / 22 decembrie 2012 (acces gratuit)

0

Angela Gheorghiu şi Andrei Pleşu, printre personalităţile care au luat parte la premiera absolută a operei O scrisoare pierdută, la Opera Naţională Bucureşti

Cea mai nouă operă semnată de un compozitor român, „O SCRISOARE  PIERDUTĂ”, partitură finalizată chiar în cursul acestui an de artistul DAN DEDIU,  a avut premiera absolută duminică, 16 decembrie (19.00) la Opera Naţională Bucureşti, eveniment extraordinar care s-a bucurat de aprecierea unanimă a publicului. Următoarele reprezentaţii vor avea loc în datele de 22 decembrie 2012 (acces gratuit)  şi 13 ianuarie 2013.

La eveniment au luat parte, alături de alte personalităţi importante ale vieţii culturale, Angela Gheorghiu şi Andrei Pleşu.

“Sunt extrem de fericită pentru Dan Dediu, lucrarea este extraordinară: ritmurile româneşti şi orientale, muzica lui Piazzola, tot acest conglomerat de muzicalitate şi idei specifice epocii lui Caragiale a recreat atmosfera de atunci. Am venit special pentru acest eveniment. Spun “BRAVO” tuturor celor implicaţi în realizarea acestei premiere pentru ca au muncit enorm; muzica nu este uşor de interpretat, scenografia a fost specială, iar partea orchestrală a fost extraordinară. Bineînţeles, sunt detalii care pot fi perfecţionate, însă spectacolul este foarte foarte bun, iar publicul a reacţionat pe măsură, artiştii au fost ovaţionaţi!”, a declarat Angela Gheorghiu pentru ONB.

“M-am bucurat de premiera “O scrisoare pierdută” mai mult decât m-am aşteptat! Am asistat mai ales în partea a doua a spectacolului la o desfăşurare euforică de talent, de imaginaţie, de creativitate, de umor şi de dramatism pentru că, inevitabil, toţi cititorii şi spectatorii lui Caragiale fac comparaţii cu ce trăiesc şi comparaţiile se potrivesc întotdeauna. Recomand acest spectacol tuturor oamenilor care trec prin Bucureşti, fie români, fie străini”, a declarat Andrei Pleşu pentru ONB.

Transpunere muzicală a celebrei comedii semnate de Ion Luca Caragiale, sub conducerea muzicală a dirijorului Tiberiu Soare, noua producţie este montată în regia lui Ştefan Neagrău, iar decorurile aparţin Vioricăi Petrovici. Distribuţia din seara premierei i-a reunit pe artiştii şi colaboratorii ONB:  Tipătescu-Ştefan Popov, Caţavencu-Andrei Lazăr, Pristanda-Ştefan Schuller, Trahanache-Florin Diaconescu, Zoe Trahanache-Simonida Luţescu, Farfuridi-Vasile Chişiu, Brânzovenescu- Daniel Pop, Cetăţeanul-Liviu Indricău, Agamiţă Dandanache-Răzvan Georgescu. Solişti balet: Monica Petrică, Raul Oprea.

ACCES GRATUIT al publicului la spectacolul „O scrisoare pierdută” din data de 22 decembrie 2012, ora 19.00

În luna cadourilor, Opera Națională București dăruiește iubitorilor genului liric câte o invitație gratuită la cea mai nouă premieră a teatrului: O scrisoare pierdută, o comedie savuroasă într-o montare modernă și atractivă! Accesul în sală se va face numai pe baza tichetelor de loc imprimate de ONB, pe care le puteţi obţine de la casa de bilete a instituţiei, începând de luni, 17 decembrie, ora 15:00. Biletele vor fi acordate în limita celor 950 locuri disponibile în sală. Programul casei de bilete este zilnic, între orele 9.00-13.00 şi 15.00 -19.00.

Persoanele care au achiziţionat deja biletele pentru reprezentaţia din data de 22.12.2012 vor avea posibilitatea să beneficieze de invitaţii gratuite, de aceeaşi valoare cu locurile cumpărate iniţial, la un spectacol la liberă alegere programat între 1 şi 31 ianuarie 2013. În cazul în care spectatorii doresc rambursarea preţului biletelor, acest lucru se poate face pe baza unei cereri depuse la casa de bilete a ONB şi, pentru cei care au achiziţionat biletul on-line, printr-un email la adresa bilete@operanb.ro.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează