Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

O nouă acțiune de ajutorare în cadrul campaniei „Implică-te! Împreună reușim mai mult!”

0

VOLUNTARII DE LA PARACLISUL CATEDRALEI NAȚIONALE AJUTĂ FAMILIILE DEFAVORIZATE DIN DRĂGĂNEȘTI

Voluntarii de la Paraclisul Catedralei Naționale au organizat joi, 11 martie 2021, o nouă acțiune de ajutorare în cadrul campaniei „Implică-te! Împreună reușim mai mult!”. 100 de persoane cu posibilități materiale reduse din Drăgănești, județul Prahova au primit încălțăminte și articole vestimentare.

DĂNUȚ PRUNĂ, coordonatorul voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Naționale a declarat: “Am revenit în localitatea Drăgănești pentru că era nevoie de mai mult sprijin aici. Am constatat că sunt aici persoane care se confruntă cu foarte mari probleme financiare. Era nevoie de un ajutor mai consistent. De data aceasta am revenit cu haine și încălțăminte pentru 100 de persoane, oameni care s-au bucurat foarte mult de acest sprijin. După cum ați văzut, anotimpul rece nu s-a încheiat încă, astfel că ghetele oferite îi vor ajuta în special pe copii pentru a merge la școală. Aceștia frecventează școala și au nevoie, cu atât mai mult, de susținerea și implicarea noastră.”

Pr. DORINEL IONIȚĂ – Parohia Drăgănești, județul Prahova a afirmat: “Este un mod frumos și bun de a începe sfântul post pentru că urmează duminica Izgonirii lui Adam din rai în care Sfânta Evanghelie ne vorbește următorul lucru: “Nu vă adunați comori pe pământ, ci vă adunați comori în ceruri.” Ori, tot ce avem noi, toate posesiunile, toate acestea sunt temporare, sunt perisabile, însă în momentul în care sunt dăruite, în momentul în care se jerfesc lui Dumnezeu în numele milosteniei, ele merg în ceruri, în sensul că inima aproapelui este cea care cuprinde cerul. Și pentru voluntari, pentru cei care se implică, acestea sunt pietre de neprețuit pentru cununile cerești pe care le vor dobândi ca urmare a strădaniei lor.”

Pr. DANIEL RISTEA – profesor de religie în cadrul școlii gimnazială din localitatea Drăgănești, județul Prahova a menționat: “Avem foarte mulți copii cu posibilități materiale foarte reduse. Foarte mulți de etnie romă. Aceștia merg la școală cu hăinuțe și încălțări  rupte. De aceea, cu ajutorul profesorilor de la clasă, identificăm foarte repede acești copii, prin relația foarte strânsă dintre școală și biserica, cu părintele paroh de aici, prin proiectele implementate, “Hristos înpărtășit copiilor!”, “Alege școala!”  pe care Patriarhia Română le-a demarat.”

Campania „Implică-te! Împreună reușim mai mult!” a fost inițiată în luna februarie 2020. De la începutul acestei campanii voluntarii de la Paraclisul Catedralei Naționale au desfășurat 259 de acțiuni sociali-filantropice în 205 localități.

De la începutul acestei campanii, voluntarii au fost distribuit produse alimentare de strictă necesitate, produse de igienă, îmbrăcăminte, încălțăminte, electrocasnice și măști de protecție în valoare de aproximatix 500.000 lei.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.