Noi modele de economie sociala pentru favorizarea accesului pe piata muncii a 240 persoane

0

Fundatia Dezvoltarea Popoarelor implementeaza in perioada iulie 2010- iunie 2013 proiectul „Parteneriate active pentru dezvoltarea economiei sociale”, finanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, axa prioritara 6 ”Promovarea incluziunii sociale”, domeniul major de interventie 6.1 „Dezvoltarea economiei sociale”.

Proiectul are ca obiectiv general dezvoltarea unor noi modele de economie sociala la nivelul a 4 Regiuni din Romania (Bucureşti-Ilfov, Vest, Nord-Vest si Sud–Muntenia), in scopul facilitarii accesului a 240 de persoane excluse sau expuse riscului de excluziune sociala pe piata muncii si al promovarii unei societati incluzive. Prin proiect se doreste si adaptarea la contextul Romaniei a unui model transnational de economie sociala, ca instrument flexibil si durabil pentru dezvoltarea economica si crearea de locuri de munca, prin constituirea unei legaturi intre mediul de afaceri si sectorul non-profit.  In acest sens, parteneriatul cu CDO Opere Sociali din Italia si Asociatia Patronatul Unimpresa din Bucuresti este unul strategic, care va asigura atingerea obiectivelor proiectului.
Proiectul isi propune sa asigure servicii de ocupare acreditate si sa creeze locuri de munca pentru persoanele excluse/ expuse riscului de excluziune sociala in structuri ale economiei sociale, drept pentru care se adreseaza urmatoarelor grupuri tinta:  persoane afectate de boli care le influenteaza activitatea profesionala, persoane care au parasit timpuriu scoala, care traiesc din venitul minim garantat, cu disabilitati, persoane de etnie roma, fara adapost, familii care au mai mult de 2 copii, femei, specialisti implicati in economia sociala si manageri ai intreprinderilor sociale.
Indeplinirea obiectivelor propuse se va realiza prin activitati precum: Furnizarea de servicii de ocupare acreditate (informare, orientare si consiliere profesionala, medierea muncii),   schimburi de bune practici in Italia, realizarea de studii de prefezabilitate si fezabilitate in vederea  infiintarii de intreprinderi sociale si infiintarea unei intreprinderi sociale in Bucuresti, evenimente pentru promovarea parteneriatelor si conferinte in diferite locatii din tara, organizarea de grupuri de lucru si sesiuni de formare.
Proiectul este implementat de Fundatia Dezvoltarea Popoarelor in parteneriat cu filialele sale din Arad, Cluj si Dambovita, Asociatia Patronatul Unimpresa (Bucuresti), Fundatia Unimpresa Formazione (Bucuresti), CDO Opere Sociali (Milano, Italia), ASLAM- Associazione Scuole Lavoro Alto Milanese (Italia).

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează