Noaptea Grecească, vineri 29 martie 2013

0

Nicolae Iorga descria România ca fiind ,,Bizanţ după Bizanţ”, amintind de moştenirea pe care Imperiul Bizantin a lăsat-o poporului român. Aşadar, nu puteam trece cu vederea sărbătoarea naţională a grecilor, ale căror civilizaţie şi spaţiu geografic caracteristic sunt numite de mulţi „leagănul civilizaţiei europene”.

Vineri, 29 martie, ora 20.00, vom continua tradiţia nopţilor albe organizate de ASLS cu o nouă Noapte Culturală, de această dată Noaptea Grecească.

Vă propunem activităţi precum:

  • Atelier limbă neogreacă;
  • Dansuri tradiţionale (demonstraţie şi atelier);
  •  Originile poporului grec (prelegere);
  • Obiective turistice în Grecia
  • Momente importante din istoria elenă (scenete);
  • Contraste între iconografia bizantină şi cea rusă (prelegere)

În paralel vor rula filme şi documentare legate de Grecia, participanţii vor fi supuşi provocărilor la concursul de table şi la treasure hunting. Pentru a menţine viu spiritul elen pe tot parcursul nopţii, sălile Facultăţii vor purta numele principalelor sanctuare şi templeînchinate zeilor şi zeiţelor, iar muzele şi nimfele îi vor îndruma pe cei care participă spre activităţile pe care le-am pregătit. De asemenea, pentru a contribui la atmosfera evenimentului, participanţii pot veni îmbrăcaţi în culorile tradiţionale steagului elen: albastru şi alb.

Vă aşteptăm vineri, 29 martie, ora 20.00, la sediul Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine, din strada Pitar Moş (Bucuresti), nr. 7-13.

Intrarea este liberă!

Evenimentul este organizat de Asociația Studenților din Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, cu sprijinul Catedrei de Neogreacă.

Parteneri media: RomâniaPozitivă.ro, Biroul de Relaţii Publice al Universităţii Bucureşti, Şapteseri.ro, Metropotam.ro

 afis

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și aproape 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Allianz-Țiriac Management Conference, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum (Timișoara), “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează