Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

NexT își alege sâmbătă câștigătorii

0

Sâmbătă, 13 aprilie vom afla câștigătorii celei de-a 7-a ediții a Festivalului Internațional de Film NexT. Gala de închidere a festivalului va începe la ora 19 :30 la Cinema Studio și va fi urmată, de la 20 :30 de proiecția filmelor premiate.

NexT2013JuriuJuriul NexT 2013, format din Chris Tidman, Roar Skau Olsen, Michèle Driguez, Hervé Le Phuez şi Radu Jude va înmâna sâmbătă seara trofeele festivalului. Trofeul NexT, acordat pentru cel mai bun film, Premiul “Cristian Nemescu” pentru cea mai bună regie, Premiul „Andrei Toncu” pentru cea mai bună coloană sonoră sunt oferite de ArCuB, Premiul pentru cel mai bun scurtmetraj românesc este oferit de ShortsTV și Abis Studio, Premiul publicului pentru film străin este oferit de Sony, iar Premiul publicului pentru film românesc este oferit de Cocor Media Channel.

La Cafe Verona Cărturești începând de la ora 10 :00 va avea loc seminarul de regie de film, susținut de Radu Jude. De la ora 12 :30 are loc masterclass-ul de actorie și regie, la care participă regizoarea Judith Colell și actrița Eva Basteiro-Bertoli – ultimul din seria seminariilor NexT 2013, oferite de JTI.

NexT pentru copii

Pentru al patrulea an consecutiv, sâmbăta NexT începe la ora 11 :00 la Cinema Studio cu programul special dedicat copiilor. NexT Kids începe cu proiecții de scurtmetraje și continuă cu jocuri derivate din temele sau personajele acestora. Filmele din programul de anul acesta – „Simfonia monștrilor”, „Viața unui creion roșu”, „Uriașul”, „Trece trenul”, „Ginjas”, „Păpușa”, „Joc de umbre” și „Rising Hope” ‐ povestesc cu ascuțită inteligență, emoție, tandrețe și umor despre joacă și prieteni, despre despărțiri, desen, competiții, modă și despre cei mai muzicali și grijulii monștri de pe planetă!

După proiecție, copiii se vor juca cu vechii prieteni NexT Kids: Filmminimo, Lumea lui Momo, Povești cu cai și se vor bucura de prăjituri ca-n filme de la Special Nadyne.

Cristi & Otto

Secțiunea de suflet a festivalului, Cristi & Otto este programată sâmbătă la Cinema Corso, începând de la 14 :30. Vor fi proiectate scurtmetrajele realizate de regizorul Cristian Nemescu și sound designer-ul Andrei Toncu : „Kitschitoarele.2 FM”, „Mihai și Cristina”, „Poveste la scara C”, „Marilena de la P7”, „Lampa cu căciulă”, „Remiza” și „Alinuța”. De la ora 17 :00, tot la Cinema Corso va fi proiectat lungmetrajul „California Dreamin’ (nesfârșit)”.

Prietenii festivalului vin la Cinema Studio

Începând cu ora 15:30, la Cinema Studio va fi prezentată a doua parte a secțiunii Festival Friends – program oferit de HBO România. Publicul va putea urmări sâmbătă cel mai recent scurtmetraj al lui Tudor Giurgiu, „Un alt Crăciun”, filmul lui Andrei Cohn „Fotografii de familie”, documentarul Ralucăi Răcean Gorgos „The Bed is Broken”. De asemenea, vor fi prezentate scurtmetrajele „Bad Penny” (r: Andrei Crețulescu), „Wonderland” (r: Peter Kerek) și „My Baby” (r: Luiza Pârvu).

 

Biletele și abonamentele pentru proiecțiile Festivalului de Film NexT pot fi achiziționate online de pe www.eventbook.ro şi de la Libraria engleza Anthony Frost, dar şi de la casele de bilete ale cinematografelor Studio, Corso şi Patria.

 

Festivalul Intenaţional de Film NexT  este un eveniment organizat de Societatea Culturală NexT.

Festivalul Internaţional de Film NexT se desfăşoară sub Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Principesa Margareta a României. Activităţile Societăţii Culturale NexT se încadrează în “Viziunea pe 30 de ani pentru România” a Casei Regale.

Cu sprijinul: Centrului Naţional al Cinematografiei şi Uniunii Cineaştilor din România.

Sponsori : JTI, HBO, Farmaciile Catena

Parteneri: Romtelecom, ArCuB, Cărtureşti, Stage Expert, Grolsch, Abis, Cinelabs Romania, Digital Cube, Chainsaw, Noumax, Sony, F64, UNATC, Media Desk Romania, Mobila Dalin, Osho Primaverii, Anca Fronescu – Romanian Film Supporter, Illy, La Fântâna, Mediatrust, Ambasada Spaniei, Institutul Cervantes, Goethe Institut, Ambasada Suediei, Ambasada Portugaliei, Delegaţia Wallonie-Bruxelles, Institutul Balassi

Parteneri media: Cocor Media Channel, ShortsTV, Utv, Radio Guerilla, Decât o revistă, TATAIA, Revista de Povestiri, Money Magazine, BeWhere!, Șapte Seri, Ring, GQ, Playboy, Feeder.ro, money.ro, orasulm.eu, metropotam.ro, urban.ro, hotcity.ro, Trilulilu.ro, Liternet.ro, SUB25.ro, Filmreporter.ro, Peteava.ro, Cinemagia.ro, Modernism.ro, Hypestreet.ro, CooperativaUrbana.ro

NexT Kids este un program susţinut de Itsy Bitsy şi promovat de urbankid.ro şi prokid.ro.

 

 

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.