Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Nava spatiala eco Green Bee se pregateste din nou de decolare!

0

Al doilea sezon al celui mai amplu proiect de educatie ecologica incepe azi.

Dorna, Mega Image si Green Revolution lanseaza astazi al doilea sezon al celui mai amplu proiect de educatie ecologica din Romania – Green Bee.

Picture 2Proiectul Green Bee se adreseaza copiilor cu varste intre 6-14 ani si are ca obiectiv schimbarea atitudinii fata de mediul inconjurator prin intermediul unei abordari interactive a ecologiei. Proiectul Green Bee se bazeaza pe tehnica invatarii prin joc si le ofera celor mici posibilitatea de a dobandi cunostinte despre ecologie si de a-si dezvolta deprinderi responsabile fata de mediul inconjurator intr-o maniera atractiva si interesanta, prin intermediul unei calatorii imaginare in spatiu, la nava Green Bee din Parcul Tineretului.

Anul acesta proiectul Green Bee se va desfasura in perioada martie – august si aduce o serie de surprize, provocari si competitii, atat pentru copii cat si pentru institutiile scolare din zona Bucuresti – Ilfov.

„Proiectul Green Bee este extrem de atractiv si ofertant pentru brandul Dorna, a carui strategie are ca element important protejarea mediului inconjurator. Decizia de a ne implica in acest proiect inca de anul trecut a fost de bun augur, proiectul generand rezultate spectaculoase in doar cateva luni de activitate (11,000 de copii din Bucuresti s-au implicat in  programele noastre interactive de educatie ecologica). Ne propunem in continuare, ca prin acest proiect, impreuna cu partenerii nostri de la Mega Image si Asociatia Green Revolution, sa ajutam vizibil la schimbarea atitudinii fata de mediul inconjurator, incurajandu-i pe copii sa se comporte responsabil inca din primii ani de viata.” a declarat Andreea Dragan, Marketing Activation Manager Dorna & Poiana Negri, Coca-Cola Romania.

Picture3,,Suntem incantati sa fim parteneri ai proiectului Green Bee si in 2013, protectia mediului inconjurator si programele educationale pe aceasta tema sunt o parte importanta din strategia de sustenabilitate adoptata de compania Mega Image. Proiectul Green Bee ne aduce mai aproape de clientii nostri si copiii acestora si speram sa primim cati mai multi cadeti in nava si in acest an.” a declarat, Raluca Alexandrescu – Marketing Manager Mega Image.

,,Educatia copiilor intr-un spirit responsabil fata de mediu este o componenta importanta a dezvoltarii sustenabile. Anul trecut peste 11.000 de copii au participat la proiectul Green Bee si au invatat cat de important este sa protejam mediul in care traim. Acest rezultat ne incurajeaza sa continuam si sa dezvoltam calatoria inceputa anul trecut, prin implicarea unui numar cat mai mare de profesori si institutii de invatamant din Bucuresti si imprejurimi.” a declarat Raluca Fiser – Presedintele Asociatiei Green Revolution

green bee

Scoala Eco Green Bee

In 2013 proiectul Green Bee se va adresa atat copiilor, cat si institutiilor de invatamant in care acestia studiaza, prin intermediul unei competitii in urma careia va fi desemnata „Scoala Eco Green Bee”.

Concursul are trei probe ce iau in calcul:

–         Masurile administrative luate de institutia de invatamant in scopul protejarii mediului

–         Programele educationale desfasurate in scoala si participarea elevilor in cadrul atelierelor creative organizate in cadrul proiectului Green Bee

–         Participarea la programe de voluntariat si competitii pe teme eco.

In cadrul ultimei probe, va fi luata in considerare atat participarea elevilor la calatoria spatiala de la nava Green Bee cat, si implicarea acestora in concursurile: „Macheta navei Green Bee”, „Erou pentru o zi” si „Costumul Astronautului Eco”.

Premierea scolilor si elevilor participanti va fi facuta in cadrul primului festival eco, dedicat copiilor – Eco Heroes Festival, ce se va desfasura in luna iunie a acestui an. Lista completa a premiilor, precum si regulamentul competitiei pot fi gasite pe site-ul oficial www.green-bee.ro si pe pagina de facebook a proiectului.

Nava spatiala Green Bee

O data cu inceperea competitiei „Scoala Eco Green Bee”, nava spatiala din parcul Tineretului va fi si ea pregatita de decolare. Echipajul acesteia, Capitanul Raxo si Secundul Noni ii asteapta pe micii exploratori in fiecare zi intre orele10:00 – 18:00.

Despre sistemul Coca-Cola

In Romania, ca in toate tarile in care isi desfasoara activitatea, Coca-Cola functioneaza pe baza unui sistem propriu, incluzand toate verigile necesare producerii si distributiei produselor sale catre consumatori. Sistemul este format din Coca-Cola Romania (filiala a The Coca-Cola Company, proprietarul marcilor inregistrate) si partenerul sau Coca-Cola HBC Romania, care imbuteliaza si distribuie in Romania produsele Coca-Cola sub licenta The Coca-Cola Company. Dorna este unul din cele mai cunoscute branduri de apa minerala naturala din Romania, in portofoliul Coca-Cola Romania inca de la achizitia sa in anul 2003. De-a lungul istoriei sale, Dorna s-a remarcat prin indrazneala si unicitatea campaniilor de marketing, ce exploreaza – pe langa atributele functionale ale brandului – latura emotionala generata de apropierea cu natura. Si in viitor, Dorna isi propune sa fie nu doar un etalon in materie de inovatie in comunicare, ci si un pionier in protectia mediului inconjurator.

Despre Mega Image

Fondat in 1995, Mega Image este cel mai mare lant de supermarketuri din Romania cu o retea ce cuprinde 205 de magazine in Bucuresti, Constanta, Ploiesti, Pitesti, Brasov, Targoviste si alte orase, sub marcile Mega Image (137) si Shop&Go (68).
Parte din Delhaize Group, Mega Image isi propune sa ofere, in fiecare zi, servicii de calitate si o sortimentatie de produse hranitoare, sanatoase si sigure, la preturi accesibile.

 Scoala Eco Green Bee

 

 

Despre Green Revolution

Green Revolution este prima organizatie nonguvernamentala de ecologie urbana din Romania care pune in practica masurile ce stau la baza construirii unui oras verde. Prin proiectele sale, Green Revolution promoveaza si sprijina: educatia ecologica si respectul fata de mediul inconjurator, colectarea selectiva a deseurilor de ambalaje, mijloacele si solutiile de transport ecologice si economice, adoptarea unui comportament responsabil fata de mediu in randul autoritatilor si companiilor private si de stat, protejarea si extinderea spatiilor verzi din interiorul si din exteriorul oraselor si stilul de viata sanatos si eco.

 

Despre autor

avatar

In cinci ani de existenta, Asociatia Green Revolution a demonstrat ca imaginatia, energia si entuziasmul unei echipe tinere au avut capacitatea de a dezvolta proiecte locale si nationale de impact, cu rezultate vizibile, cuantificabile. Green Revolution sustine reducerea poluarii in marile orase, a impactului pe care activitatile umane il au asupra mediului, cat si cresterea calitatii vietii locuitorilor in marile aglomerari urbane. Cea mai mare parte din viata o petrecem in orase, iar “sanatatea” oraselor este si sanatatea noastra. Credem ca reconstruirea unui oras pe principii verzi reprezinta o prioritate, atat pentru cetateni, cat si pentru autoritati. Ecologia inseamna evolutie, inseamna o viata mai sanatoasa si mai fericita pentru noi si urmasii nostri.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.