Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

“Multiply”, expozitie de litografii si gravuri românești 1945-1989

0

În perioada 4-11 aprilie 2013, expoziția „Multiply” va dezvălui publicului bucureștean o colecție vastă de litografii, monotipii, gravuri și linogravuri din perioada 1945-1989. Spațiul galeriei ArtXpert va reuni lucrări originale ale unor artiști români care au găsit în această formă artistică un mediu propice de a-și dezvolta creativitatea: Alma Redlinger, Jules Perahim, Vasile Grigore, Marcel Chirnoaga, Geta Brătescu, Simion Iuca, Traian Alexandru Filip, Vasile Dobrian.

Artiștii români au folosit diverse forme de multiplicare manuală a imaginilor pentru a-și putea răspândi creațiile într-un mod eficient și ieftin. În multe cazuri, mașina de propagandă comunistă a intervenit și a comisionat lucrări pentru a fi multiplicate manual și aduse în atenția maselor. Expoziția vrea sa sublinieze atât efortul logistic de a multiplica o operă de artă într-o formă tehnică valoroasă, dar și faptul că artiștii erau preocupați de răspândirea operei și a numelui lor prin aceste procedee – gravura, xilogravura, litografie.

Cele 80 de lucrări prezentate, deși tratează subiecte legate de situația politică a acelor decenii, dezvăluie calitățile artistice și măiestria de necontestat a autorilor. Scopul acestei colecții este tocmai afirmarea și rememorarea pasiunii deosebite pe care artiștii postbelici au avut-o într-un context politic deosebit de ostil, context în care artistul a trebuit să-și exercite meseria în ciuda cenzurii si a presiunilor politice. Considerăm că, mai presus de subiect, importanța lucrărilor e dată de actul creator în sine și nu de implicarea sau negarea unui context față de care noua generație postdecembristă nu manifestă adversitățile viscerale ale înaintașilor.

Expoziția este deschisă în perioada 4 -11 Aprile 2013 la Galeria ArtXpert, Str. Puțul lui Zamfir 45-47, București. Intrarea este liberă.

Nicolae Filoteanu - Cai putere

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.