Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Mult așteptata expozitie Matei Șerban, vândută aproape în totalitate înainte de vernisaj

0

În perioada 19 octombrie – 15 noiembrie, ArtXpert Fine Art Concept – Store va găzdui mult așteptată expoziție New Works on Wood a pictorului Matei Șerban Sandu. Vizitatorii ajunși pe Str. Puțul lui Zamfir nr. 45 pot admira o colecție care a stârnit deja un interes deosebit în rândul marilor colecționari de artă internaționali. Mai mult decâ atât, o mare parte din expoziție este deja rezervată sau vândută, inclusiv aclamata lucrare Francesca.

Povestea lui Matei Șerban a început în 1994, când celebra Caroll Turner Gallery s-a trezit peste noapte cu vestea morții artistului Traian Alexandru Filip, iar lucrurile au părut un pic scăpate de sub control. Acesta era unul dintre principalii artiști din portofoliul galeriei și, dintr-o dată, se punea problema cine mai știe meștesugul cel puțin la fel de bine ca el, încât să poată imprima în continuare plăcile aflate în propietatea galeriei. Matei Șerban era singurul ucenic al artistului care avea cunoștiințele , răbdarea și priceperea să o facă. Pragmatisnul american și nevoia de confirnare a valorii artistice a lui Matei Șerban Sandu au facut, pentru câțiva ani, casă bună în Santa Fe, New Mexico șila Carrol Turner.

De la consumarea episodului american până astăzi, Matei Șerban Sandu și-a mai lăsat amprenta artistică în diferite colțuri ale lumii: a redesenat, în stilu-i propriu, Chateu des Cavaliers în Camargues Franța, a convins prin expunerile salela National Librarydin Oslo șila Parlamentul Europeanla Strasbourg. Listaextinsă a activității sale expoziționale e impresionantă: galerii de renume din California, Germania și Elveția. În prezent, pictorul duce o viață ascetică, împăcată cu divinitatea, creativă până la obsesie, în atelierul său din București. Într-un studio de 50 de metri pătrați, care a aparținut graficianului Vasile Dobrian, Matei țese un univers paralel celui cu care oamenii de rând sunt obișnuiti. Departe de e-mailuri, calculatoare și social media, artistul adaptează o lume apusă de cavaleri, shamani și domnițe vremurilor în care trăim.

Interesul din ce în ce mai mare pentru lucrările sale, atât pe piața românească, dar mai ales în cea internațională, denotă existența unei cereri crescânde pentru arta autohtonă.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.