Mult așteptata expozitie Matei Șerban, vândută aproape în totalitate înainte de vernisaj

0

În perioada 19 octombrie – 15 noiembrie, ArtXpert Fine Art Concept – Store va găzdui mult așteptată expoziție New Works on Wood a pictorului Matei Șerban Sandu. Vizitatorii ajunși pe Str. Puțul lui Zamfir nr. 45 pot admira o colecție care a stârnit deja un interes deosebit în rândul marilor colecționari de artă internaționali. Mai mult decâ atât, o mare parte din expoziție este deja rezervată sau vândută, inclusiv aclamata lucrare Francesca.

Povestea lui Matei Șerban a început în 1994, când celebra Caroll Turner Gallery s-a trezit peste noapte cu vestea morții artistului Traian Alexandru Filip, iar lucrurile au părut un pic scăpate de sub control. Acesta era unul dintre principalii artiști din portofoliul galeriei și, dintr-o dată, se punea problema cine mai știe meștesugul cel puțin la fel de bine ca el, încât să poată imprima în continuare plăcile aflate în propietatea galeriei. Matei Șerban era singurul ucenic al artistului care avea cunoștiințele , răbdarea și priceperea să o facă. Pragmatisnul american și nevoia de confirnare a valorii artistice a lui Matei Șerban Sandu au facut, pentru câțiva ani, casă bună în Santa Fe, New Mexico șila Carrol Turner.

De la consumarea episodului american până astăzi, Matei Șerban Sandu și-a mai lăsat amprenta artistică în diferite colțuri ale lumii: a redesenat, în stilu-i propriu, Chateu des Cavaliers în Camargues Franța, a convins prin expunerile salela National Librarydin Oslo șila Parlamentul Europeanla Strasbourg. Listaextinsă a activității sale expoziționale e impresionantă: galerii de renume din California, Germania și Elveția. În prezent, pictorul duce o viață ascetică, împăcată cu divinitatea, creativă până la obsesie, în atelierul său din București. Într-un studio de 50 de metri pătrați, care a aparținut graficianului Vasile Dobrian, Matei țese un univers paralel celui cu care oamenii de rând sunt obișnuiti. Departe de e-mailuri, calculatoare și social media, artistul adaptează o lume apusă de cavaleri, shamani și domnițe vremurilor în care trăim.

Interesul din ce în ce mai mare pentru lucrările sale, atât pe piața românească, dar mai ales în cea internațională, denotă existența unei cereri crescânde pentru arta autohtonă.

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează