Motivarea, dezvoltarea si implicarea voluntarilor

0

Dezbatere Societal: motivarea, dezvoltarea si implicarea voluntarilor

Daca e marti, Societal dezbate!

Intalnirea Societal de pe 17 mai aduce in prim-plan responsabilitatea in relatia cu voluntarii, una dintre cele mai importante resurse ale unei organizatii non-profit.

Cand vorbim de rezultate, dezvoltare si impact intr-un ONG, vorbim de oameni implicati si de cele mai multe ori, de VOLUNTARI.

Cum responsabilizam voluntarii in proiecte?

Care sunt cele mai eficiente moduri de motivare constanta?

Cum contribuim la dezvoltarea lor si cum le lasam spatiu pentru a-si aduce propria lor valoare in organizatie?

 

Acestea sunt cateva dintre intrebarile pe care le propun spre dezbatere Irina Negrila (coordonator) si Adriana Sumanaru (Resurse Umane) de la  Lume Buna.

 

LumeBuna.ro este primul site de stiri cu impact pozitiv din si despre Romania, bazat in totalitate pe voluntariat si care are in prezent o echipa formata din 19 voluntari implicati activ. De-a lungul celor 3 ani de Lume Buna, s-au implicat peste 150 de voluntari!

 

Pentru a participa la dezbatere trimiteti un mesaj cu numele si organizatia din care faceti parte pe adresa de e-mail: martha.botezatu@reper21.ro. Intalnirea are loc marti, 17 mai incepand cu ora 18.00, la sediul REPER21 din strada Clucerului nr. 49 A, Bucuresti, unde puteti ajunge cu metroul (statia Aviatorilor sau Victoriei), tramvaiul 41, autobuzul 300 sau cu bicicleta.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și aproape 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Allianz-Țiriac Management Conference, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum (Timișoara), “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează