Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Modernizarea cabinetului medical Liţa, Teleorman

0

Grupul Rompetrol a finalizat modernizarea cabinetului medical Liţa, Teleorman

Grupul Rompetrol, prin programul naţional de responsabilitate socială – “Împreună pentru fiecare”, a susţinut reabilitarea dispensarului medical din comuna Liţa, jud. Teleorman. Valoarea sprijinului acordat este de 10.000 Euro.

“Programele de CSR ale Grupului Rompetrol au ca scop dezvoltarea şi susţinerea a două domenii esenţiale pentru evoluţia societăţii: sănătate şi protecţia mediului. În 2011, am alocat 275.000 USD pentru implementarea  celor 19 proiectelor declarate eligibile în cadrul programului Împreună pentru fiecare. Ne dorim ca sprijinul şi intervenţiile noastre să producă schimbări în bine în comunităţile locale şi să genereze noi direcţii de implicare socială”, declară Oana Năstase, Director Comunicare şi Afaceri Corporative a Grupului Rompetrol.

Cabinetul medical din comuna Liţa, cu o suprafaţă de 80 de metri pătraţi, a fost construit în urmă cu 55 de ani şi nu a mai beneficiat de lucrări complete de reabilitare. Astfel, proiectul implementat în perioada 15 August – 30 Octombrie 2011 a vizat modernizarea clădirii (izolarea termică, montarea de uşi şi geamuri termopan, ranforsarea pereţilor şi a tavanului, amenajarea camerelor cu gresie şi faianţă, vopsirea pereţilor). De asemenea, a fost amenajat un grup sanitar în interiorul cabinetului medical, iar o instalaţie de climatizare nouă şi o centrală pe lemne au fost achiziţionate pentru asigurarea confortului termic.

Lucrările de reabilitare au fost realizate cu ajutorul a 30 de voluntari care, alături de medic şi asistente, s-au implicat şi în promovarea proiectului, prin susţinerea unor seminarii în şcoală pe teme de sănătate. Parteneriatul cu şcoala din comună a implicat peste 50 de elevi în activităţile auxiliare ale proiectului, organizate săptămânal.

„Aparţin acestei localităţi, m-am născut şi am copilărit aici. După facultate şi stagiatură m-am întors într-o lume a satului în care medicii vin şi pleacă. Am rămas medic de familie şi am încercat să cunosc mai bine problemele comunităţii şi să-i ajut pentru o sănătate mai bună. Clădirea trebuia renovată, iar programul Împreună pentru fiecare a reprezentat o oportunitate fantastică pentru locuitorii satului. Acest proiect nu doar a ridicat nivelul actului medical, dar a scos cetăţenii din inerţia specifică localităţilor rurale şi i-a antrenat în activităţi interesante”, a declarat Dr. Ioana Manţă.

Cabinetul medical din comuna Liţa acordă asistenţă medicală primară şi şcolară pentru aproximativ 3100 de locuitori, majoritatea populaţiei având vârsta de peste 60 de ani.

Despre Grupul Rompetrol: Grupul Rompetrol este o companie petrolieră multinaţională, cu sediul în Amsterdam, Olanda, cu majoritatea operaţiunilor şi activelor în Franţa, România, Spania şi Europa de Sud-Est. Principalele activităţi ale Grupului sunt în domeniile rafinare şi marketing/vânzare de produse petroliere, dar şi în operaţiuni adiţionale – explorare şi producţie, servicii petroliere, EPCM, transport etc.

Cu operaţiuni în 12 ţări, Grupul intenţionează să devină unul dintre cele mai importante companii integrate petroliere din Europa şi să obţină o poziţie consolidată în bazinul Mării Negre şi al Mării Mediterane, pentru asigurarea unui flux constant de materie primă şi produse la standarde europene, în acord cu nevoile consumatorilor.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.