Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Mindfulness @ Daniela Andreescu

0

Este oare posibil sa ne putem gestiona mintea (gandurile, emotiile, senzatiile, perceptiile) si viata astfel incat sa invatam sa generam starea de fericire durabila? Ne putem antrena pentru a deveni mai constienti si a putea astfel practica aceasta stare de spirit independent de evenimentele mental-emotionale interioare si conjuncturile de viata exterioare?

curs_de_mindfulness_opacity1

TREI DIRECTII PRINCIPALE DE INVATARE SI PRACTICA

1. Construirea egalitatii de spirit (non-atasament; calea echilibrului intre dorinta si respingere; abilitatea de a fi fericit).
2. Dezvoltarea compasiunii (actiunea in sensul eliminarii cauzelor suferintelor mental-emotionale; cresterea capacitatii de a actiona benefic pentru sine si ceilalti).
3. Cultivarea intelepciunii (integrarea cunoasterii de sine si a fenomenelor exterioare prin prisma constientei fara perturbari; antrenarea mintii pentru a genera actiuni bazate pe valori universal umane).

DURATA CURSULUI: 5 luni (februarie – iunie)
– 2 intalniri pe luna (majoritatea vinerea), de la 19:00 la 21:30; datele vor fi anuntate din timp
– Intre intalniri: studiu si practica individuala 3 – 4 ore/saptamana
– Este recomandata participarea la toate cele 10 intalniri, pentru intelegerea clara si practica potrivita nivelului fiecaruia.
– Pentru a inscriere este necesara participarea la primele 4 intalniri.

COST: 50 ron/intalnire. Modalitati de plata: in avans (sau la inceputul primei intalniri) pentru primele 4 intalniri, urmand ca pentru celelalte plata sa fie facuta la fiecare sesiune in parte. Pentru a inscriere este necesara participarea la primele 4 intalniri.

CONTINUT

Cursul va va oferi cunostinte teoretice si instrumente practice pentru a putea examina si analiza eficient propria realitate mental-emotionala si a descoperi in mod direct si experiential modalitati adecvate de interventie pentru:
– a va creste gradului de constienta si libertate interioara;
– a va dezvolta capacitatea de a gandi fara auto-amagire si a actiona cu discernamant clar si stabil in beneficiul propriu si al celorlalti;
– a va cultiva calitatile mintii si abilitatea de a generara starea de fericire durabila.

Tehnicile propuse in cadrul acestui curs se bazeaza pe concepte, principii si metode practice care isi au originea in traditia buddhismului tibetan si care in prezent sunt recunoscute ca benefice pentru dezvoltarea personala a omului modern si evolutia pozitiva a societatii umane in general.

Cursul este deschis oricui doreste sa descopere, sa exploreze si sa verifice pentru sine insusi in ce fel conceptele, principiile, metodele si tehnicile prezentate ii sunt de folos pentru a avansa pe calea personala catre mai multa constienta si alegeri intelepte pentru propria viata.

DESPRE DANIELA ANDREESCU
www.danielaandreescu.ro
Este coach acreditat de International Coach Federation, formator în managementul comuncării şi relaţiilor interpersonale prin Metoda ESPERE® validat de Institutul International ESPERE Paris, life coach certificat de Natural Therapies Certification Board Europe, facilitator pentru dezvoltare umană, mindfulness şi meditaţie. Este membră a NeuroLeadership Institute, International Coach Federation, Information and Energy Medicine Association şi al Institute ESPERE International Paris.

În 2007 a fondat Art of Change, iar din 2008 susţine programe de coaching, ateliere de comunicare şi relaţii interpersonale, dezvoltare umană, mindfulness şi meditaţie. Este interesată de explorarea potenţialului minţii umane, de neuroştiinţe şi spiritualitate, buddhismul tibetan şi domeniul dezvoltării personale. Creează picturi (Soulscapes) şi meditaţii vizuale (haiga-mind meditations), este autoarea cărţilor The Gift of Now (în limba engleză, pseudonim Danand), Sub Pomul de scorţişoară, Cum traversezi un curcubeu şi Conversații cu tine. Relații și comunicare prin Metoda ESPERE®.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.