Mexicul vine la Muzeul Taranului Roman

1

Oameni si locuri MEXIC
Traditii si obiceiuri – expozitie la Muzeul Taranului Roman

Ce poti spune despre Mexic fara sa cauti in enciclopedie?

Poncho, sombrero, tequila, mariachi, desert, cactusi… O imagine pe care ti-au creat-o, in mare parte, filmele western.
Dar poate ca nu stiai de náhuatl, mayasi, zapoteci, mixteci, otomí, totonaca, mazahua, mazateci… Si acestea sunt doar cateva dintre populatiile indigene ale Mexicului, fiecare cu obiceiurile si traditiile lor.

Din 15 mai, la Muzeul Taranului Roman (Bucuresti), Mexicul ti se arata asa cum probabil ca nu l-ai vazut niciodata: statuete de ceramica si strachini, tesaturi viu colorate, podoabe si obiecte de imbracaminte, cosuri impletite si cufere pictate, jucarii si masti, sticlarie, statuete cioplite in lemn, picturi pe hartie amate – seva pamantului, sageti cu pene, dar si… Zeul Ploii.

Expozitia, realizata in parteneriat cu Ambasada Mexicului in Romania, va ramane deschisa la sala Oaspeti, pana pe 31 iulie, de marti pana duminica, intre 10:00 si 18:00.

Vernisaj: sambata, 15 mai, ora 16:30, Sala Oaspeti

Mai multe informatii pe www.muzeultaranuluiroman.ro

Parteneri media : 24-Fun, Radio Romania Actualitati, Radio Romania Cultural, RFI, 121.ro, Port.ro, metropotam.ro, Hot News, webpr.ro, www.calendarevenimete.ro, LiterNet, Observator cultural

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.