Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Metode alternative de integrare pe piața muncii a persoanelor cu dizabilități

0

Asociaţia Handicapaţilor Somatici din România, organizaţie neguvernamentală, nonprofit, înfiinţată în anul 1991, a susținut vineri, 15 Martie 2013, la Hotel Internațional București,  o conferință regională cu tema: ”Metode alternative de integrare pe piața muncii a persoanelor cu dizabilități.

Conferința regională a fost structurată în două sesiuni. Prima parte a constat în prezentarea metodelor clasice de integrare pe piața muncii a persoanelor cu dizabilități, atât de uzitate până în prezent. În schimb, cea de-a doua sesiune a evenimentului a generat interactivitatea participanților, iar  rezultatele obținute cuprind propuneri și sugestii de metode alternative, care ar putea fi utilizate cu mai multă eficiență în integrarea socio-profesională a persoanelor cu dizabilități.

În cadrul conferinței regionale, Valentina Alexandrescu, Expert Coordonator CREFOP, a subliniat faptul că ”serviciul de consiliere vocațională este extrem de important în demersul angăjării persoanelor cu dizabilități. Consilierea face trecerea dintre motivație și aptitudinile persoanelor din grupurile vulnerabile către o calificare adecvată și, ulterior, pătrunderea pe piața muncii”.

D-na Alice Suru, reprezentant Centru Trepte, a adăugat că ”implicarea presei în acest demers este o cale de conștiintizare și educare a întregii societăți”.

Declarația d-nei Magdalena Ilie, Expert Coordonator CRS în cadrul Asociației Handicapaților Somatici din România: ”Consider că lucrurile făcute cu pași mărunți au un impact mult mai mare decât cele grăbite. Sper ca serviciile și metodele discutate în cadrul acestei conferințe regionale să își aducă aportul, cel puțin, la nivelul organizațiilor cu care colaborăm.”

Printre participanții la eveniment se enumără: Centrul de Resurse pentru Educaţie şi Formare Profesională, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului sector 3, sector 4, sector 5 și sector 6, Asociația Valentina România, Asociația Pavel, Asociația Serviciul Apel, Asociația React, Centru Trepte, Inițiative sociale România.

Conferința regională a fost organizată în cadrul proiectului strategic “INSERT – Construirea unei reţele de reabilitare şi integrare profesională pentru persoanele cu dizabilităţi din România, în vederea îmbunătăţirii accesului acestora pe piaţa muncii”, cofinanţat din Fondul Social European, Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, Axa prioritara 6 – Promovarea incluziunii sociale, Domeniul major de intervenţie 6.2 – „Îmbunătățirea accesului și a participării grupurilor vulnerabile pe piața muncii”, contract POSDRU/96/6.2/S/55474.

DSC05556

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.