Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Melania Medeleanu, Anca Buliman, Ada Roseti si Andreea Paul (Vass) la GOmentorship

0

Luna Femeilor Excepționale la GOmentorship

Seria de conferințe se reia pe 15 martie cu Melania Medeleanu, Anca Buliman, Ada Roseti și Andreea Paul (Vass)

Marți, 15 martie, de la 19.00, GOmentorship reia seria de conferințe cu profesioniști talentați care le vorbesc tinerilor despre dificultățile și satisfacțiile alegerilor profesionale. Luna martie va fi dedicată „femeilor excepționale”. GOmentorship este un proiect ORICUM sprijinit de postul de televiziune TLC și Universitatea din București.

Evenimentul are loc la Sala de Lectură a Facultății de Litere din capitală, durează două ore, iar   intrarea este liberă, în limita locurilor din sală.

Melania Medeleanu, Anca Buliman, Ada Roseti și Andreea Paul (Vass) vor vorbi despre începuturile lor în carieră, despre transformările care le-au definit traseul profesional și despre cum arată o zi de muncă pentru fiecare dintre ele.

După diplomă este psiholog, după master comunicator, iar după profesie jurnalist. Melania Medeleanu a participat, la 16 ani, la o emisiune de divertisment în televiziune, când i s-a propus să rămână în echipă. De atunci au trecut 17 ani în care a crescut având mereu în prejmă o cameră de luat vederi. A radiografiat viața politică, socială, economică și a vorbit cu mii de oameni în numele altor mii. Azi e voluntar și se declară extrem de bine răsplătită: învață alături de 48 de copii într-un afterschool social pe care l-a inițiat, în satul în care locuiește. Cele 6 luni de când se află printre copii au făcut-o să vadă lumea în culori: „Eu le vorbesc despre altruism, ei vin mereu cu dovada. Eu le povestesc despre cum cred că arată o lume mai bună, iar ei o construiesc.”

Anca Buliman și-a luat licența în medicină generală în 1997, iar din 2006 este manager al Spitalului Clinic de Urgență “Bagdasar-Arseni”, având în subordine 1200 de angajați. În perioada 1999-2006 a desfășurat activitate didactică la Facultatea de Medicină Generală a Universității Titu Maiorescu, Catedra de Anatomie. A fost, pe rând, funcționar la I.M.G.B, reprezentant medical pentru o firmă de farmaceutice și Director la Direcția Generală a Creșelor din sectorul 4 al capitalei. Profesia sa de bază este de medic specialist în Radiologie și Imagistică Medicală. Este un excelent organizator care investește energie și creativitate în munca de zi cu zi.

A absolvit Facultatea de Chimie din cadrul Universităţii Bucureşti şi deţine un Master în chimie anorganică, dar a devenit cunoscută publicului larg ca un respectat critic de film, contribuind,  de-a lungul timpului, la realizarea multor programe radio şi TV despre industria cinematografică. Ada Roseti este, în plus, lector la Facultatea de Litere din Bucureşti pe teme ce țin de audiovizual. Cariera sa în media a început din poziţia de prezentator la radio Pro FM, iar în televiziune a lucrat atât în fața camerei, cât și în spatele ei, fiind responsabilă cu achiziția de programe pentru TVR, Național TV și Prima TV. În 2008, Discovery Networks i-a propus să fie Channel Manager pentru România. În prezent, Ada este Channel Director pentru Europa de Sud-Est, fiind responsabilă de conținutul și imaginea canalelor Discovery din această regiune.

Andreea Paul (Vass) este doctor în economie internațională. A absolvit Facultatea de Relații Economice Internaționale la ASE, unde în prezent este lector universitar. În paralel cu activitatea sa academică, începând din 2009 este și consilier personal al prim-ministrului Emil Boc. Îi place munca de cercerare, în care e implicată de la 21 de ani, și a participat la diverse studii de cercetare în Marea Britanie, SUA sau Franța. Se declară o entuziastă incurabilă, dar spune ca tot ce face face cu temeinicie, fie că e vorba de economie, matematică, sport, iar mai nou, politică. Iubește muntele.

O parte dintre conferințele GOmentorship desfășurate până acum pot fi văzute la adresa www.gomentorship.ro: Mișu Negrițoiu, Zoe Petre, Cosmin Alexandru, Dragoș Bucurenci, Irina Păcurariu, Alex Gâlmeanu, Șerban Alexandrescu, Tiberiu Soare și alții. Pe platforma proiectului mai pot fi accesate diverse alte resurse – text și multimedia – necesare în procesul de alegere a profesiei. Tot pe website-ul proiectului tinerii pot interacționa cu profesioniști (mentori) din cinci domenii în cadrul unor sesiuni online. Din aceste întâlniri și schimburi de idei, liceenii și studenții pot înțelege mai bine ce profesie li se potrivește și cum este să faci acel lucru zi de zi.

Mai multe resurse și articole marca GOmentorship pot fi accesate și la adresa www.gomentorship.adevarul.ro, care integrează conferințele și aduce un plus de valoare experienței de orientare în carieră prin articole exclusive și interviuri despre secrete profesionale bine păstrate.   

GOmentorship este organizat de Asociația ORICUM, cu sprijinul Universității din București și TLC.

Oricum este organizaţia non-profit ce şi-a propus să transforme felul în care industriile creative contribuie la dezvoltarea României. Misiunea sa este aceea de a crea proiecte cu un grad de sustenabilitate mare, destinate în principal tinerilor sub 30 de ani. Prioritare pentru Oricum sunt educația și ramuri ale industriilor creative precum cinematografia și designul. Echipa care conduce astăzi asociaţia a contribuit în ultimii patru ani la proiecte ce au implicat activ peste 25.000 de tineri: ShortsUP, Cluburile de film One World, GOmentorship si AIC – un proiect de dezvoltare a antreprenoriatului în industrii creative ce demareaza în toamna anului 2010.

Universitatea din București, înfiintata în 1864, a contribuit şi contribuie în mod decisiv la dezvoltarea şi modernizarea învăţământului, ştiinţei şi culturii româneşti. Detalii: www.unibuc.ro.

TLC este un post global de divertisment, parte din portofoliul Discovery Networks, lansat în România în ianuarie 2011. Acesta se adreseazã în principal femeilor, oferind programe ce au la bazã realitãţile cu care se confruntã acestea în viaţa de zi cu zi, de la provocãri în carierã la viaţa de familie sau sfaturi practice pentru problemele întâlnite zi de zi. TLC gãseşte personaje cu experienţe extraordinare şi prezintã poveştile lor într-un mod autentic, original şi expresiv. Postul oferã telespectatorilor programe de divertisment, dar care în acelaşi timp le permit acestora sã descopere lucruri noi şi sã-şi lãrgeascã orizonturile.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.