Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Marturii romanesti peste hotare / Bucuresti, 5 octombrie / Intrare libera

0

Avem bucuria sa va invitam sambata 5 octombrie, ora 11:00, la prima conferinta din seria de evenimente cu intrare libera:Marturii romanesti peste hotare. Creatii romanesti si izvoare despre romani in colectiile din strainatate.

Ne propunem sa va prezentam un ambitios proiect initiat de Acad. Virgil Candea si continuat in prezent de fiica sa, dr. Ioana Feodorov, impreuna cu alti istorici.

Invitatii doamnei Georgeta Filitti in aceasta serie de evenimente vor fi istorici, diplomati si cercetatori care au intrat in contact cu sau au studiat indeaproape aceste extraordinare marturii de cultura romaneasca.

Subiectul extrem de complex si interesant va fi prezentat de istoricul Georgeta Filitti si dr. Ioana Feodorov – coordonatorul proiectului si totodata fiica regretatului academician Virgil Candea.

Prezentele culturale romanesti din strainatate atesta o efervescenta culturala a Tarilor Romane si o bogatie spirituala a unor personalitati pe care este bine sa le cunoastem, sa le cercetam in calatoriile, lecturile noastre si cu care ne putem mandri.

Discutia va fi completata de un bogat material ilustrativ care atesta extraordinara valoare istorica a obiectelor, documentelor, cartilor romanesti de peste hotare. Tarile despre care vom povesti sunt: Grecia – cu un capitol special dedicatMuntelui AthosIsraelFrantaTurcia, Italia, Rusia etc.

Evenimentul va avea loc sambata, 5 octombrie 2013, orele 11.00, la Hanul Manuc.

Lector: Georgeta Filitti

Frecventa: lunara

Loc: Hanul Manuc (Str. Franceza 63-64)

Dimitrie_Cantemir1-270x2501

Va rugam sa va inscrieti pe mail la contact@victoriei.ro deoarece locuri sunt limitate.

Pentru informatii suplimentare sunati la 0723 167 892 sau 021-321.30.22

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur „delicatese culturale”, impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.