Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Mărțișorul în grădinițe

0

Asociaţia De dragul artei propune în grădinițe, în perioada premergătoare sărbătorii de 1 Martie, un program special de educaţie creativă adresat preșcolarilor: Povestea mărțișorului.  Programul propune două tipuri de activităţi într-unul singur  care durează o oră: povestea despre sărbătoarea mărțișorului și despre personajul Baba Dochia şi un atelier creativ în timpul căruia  copiii vor realiza mărțișoare din materiale naturale.

Povestea spusă copiilor de un educator de muzeu talentat este despre băiatul Mărțișor care se întâlnește cu fata Babei Dochia si, pentru că el era  tare priceput la  chemarea primăverii, îi oferă fragi, iar Baba, odată pornită spre munte și prea sigură pe primele raze de soare, se pornește să-și lepede cojoacele. Se va mai vorbi cu copiii despre semnificația tradițională a mărțișorului, despre venirea primăverii și despre cum își făceau mărțișoare copii pe vremuri. În partea de atelier cei mici vor confecționa  mărțișoare din materiale naturale puse la dispoziție de Asociație.

Programările se fac la emailul: programari@dedragulartei.ro (confirmarea înscrierii se va face printr-un email al organizatorilor) sau la telefonul: 0745 495 404. Taxa de participare la program este de 20 lei/copil. Grupul trebuie să conţină minim 10 şi maxim 20 copii, iar programul se poate desfășura de luni până vineri la ora stabilită de educatori, în cadrul grădinițelor.

Asociaţia îşi propune să fie o sursă de inspiraţie pentru educaţia din România, să propună cele mai adaptate, imaginative şi moderne programe de educaţie creativă.  Echipa Asociației este formată  din absolvenți de studii pedagogice, educatori de muzeu și artiști plastici cu experiență în programe educative pentru copii mici.

www.facebook.com/dedragulartei

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.