Mărțișorul în grădinițe

0

Asociaţia De dragul artei propune în grădinițe, în perioada premergătoare sărbătorii de 1 Martie, un program special de educaţie creativă adresat preșcolarilor: Povestea mărțișorului.  Programul propune două tipuri de activităţi într-unul singur  care durează o oră: povestea despre sărbătoarea mărțișorului și despre personajul Baba Dochia şi un atelier creativ în timpul căruia  copiii vor realiza mărțișoare din materiale naturale.

Povestea spusă copiilor de un educator de muzeu talentat este despre băiatul Mărțișor care se întâlnește cu fata Babei Dochia si, pentru că el era  tare priceput la  chemarea primăverii, îi oferă fragi, iar Baba, odată pornită spre munte și prea sigură pe primele raze de soare, se pornește să-și lepede cojoacele. Se va mai vorbi cu copiii despre semnificația tradițională a mărțișorului, despre venirea primăverii și despre cum își făceau mărțișoare copii pe vremuri. În partea de atelier cei mici vor confecționa  mărțișoare din materiale naturale puse la dispoziție de Asociație.

Programările se fac la emailul: programari@dedragulartei.ro (confirmarea înscrierii se va face printr-un email al organizatorilor) sau la telefonul: 0745 495 404. Taxa de participare la program este de 20 lei/copil. Grupul trebuie să conţină minim 10 şi maxim 20 copii, iar programul se poate desfășura de luni până vineri la ora stabilită de educatori, în cadrul grădinițelor.

Asociaţia îşi propune să fie o sursă de inspiraţie pentru educaţia din România, să propună cele mai adaptate, imaginative şi moderne programe de educaţie creativă.  Echipa Asociației este formată  din absolvenți de studii pedagogice, educatori de muzeu și artiști plastici cu experiență în programe educative pentru copii mici.

www.facebook.com/dedragulartei

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează