Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Martie călător a venit cu Mărţişor la Galeria Dalles

0

Este gingaş, simbolizează căldura soarelui şi este aducător de frumuseţe şi iubire. Exact! Este mărţişorul, semn că mult aşteptata primăvară a sosit! Culorile şnurului care-l însoţesc arată şi ele că iarna albă şi rece a trecut iar locul ei este luat de primăvara, care clocoteşte de viaţă, simbolizată prin culoarea roşie.

Pline de viaţă sunt şi mărțișoarele care vă aşteaptă la târgul „Festivalul Primăverii” de la Galeria Dalles.

Ca la fiecare ediţie, expozanţii au venit cu creaţii autentice, inspirate din tradiţia populară, potrivit căreia mărţişorul trebuie purtat ca lucru sfânt şi aducător de bucurie. Aşadar, puteţi găsi la târg mărţişoare din flori naturale, din lemn, muşchi sau scoarţă de copac. Tradiţionalii ţărănei, îmbrăcaţi în straie populare, ţesute la război, abia aşteaptă să fie prinşi în piept. Figurinele vesele: iepuraşi, gărgărițe, coşari sau bufniţe, încărcate de semnificaţii atrag prin materialele din care sunt făcute dar şi prin mesajele vesele: „Prinde-n piept o mămăruţă, Şi-o să fii cea mai drăguţă!”sau „Fiindcă nu-s milionar, Îţi ofer doar un coşar!” Am mai pregătit şi mărţişoare din porţelan sau ceramică pictată manual cu felicitări care conţin poezii despre primăvară şi tradiţie sau mărţişoare din aur sau argint.

1470_511735868857247_286409753_n

Pentru că această perioadă ne tentează să facem cadouri, suntem pregătiţi să vă oferim cele mai inedite idei. Ce aţi spune dacă dimineaţa v-aţi trezi cu o cafea cu lime, fructe de pădure sau zmeură sau aţi savura un ceai din boboci de iasomie sau flori de trandafir? Dacă vreţi ceva dulce vă poftim la ciocolată cu fructe, neagră sau în forme specifice pentru a fi dăruite de mărţişor, dar am pregătit şi miere cu fructe goji, zmeură sau cătină, cu alune de pădure, vanilie sau scorţişoară.

Decoraţiunile sau aranjamentele de tot felul sunt şi ele binevenite în această perioadă, aşa că puteţi găsi la târg decoraţiuni din pietre de râu pictate manual sau din nisip fixat pe piatră, sticlă sau lemn desenat apoi în cărbune sau creion.

Pe lângă toate acestea, vă aşteptăm şi la un „pahar de vorbă” în Cafeneaua Dalles pe tot parcursul târgului.

Nu mai staţi pe gânduri şi veniţi la târgul „Festivalul Primăverii” de la Galeria Dalles, deschis până pe 8 martie, de la 10:00 dimineaţa la 8:00 seara.

Intrarea este liberă!

Pentru mai multe detalii accesează pagina de Facebook Galeria Dalles: https://www.facebook.com/sala.dalles

IMG_7736

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.