Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Mari pictori, Sculptura si Pictura pe Sticla in luna Iunie

0

Mari pictori, Sculptura si Pictura pe Sticla in luna Iunie

de la Alina Cosma, artist plastic, veti invata tehnica picturii pe sticla, un material fragil dar care, prin transparenta sa, confera picturii un farmec inegalabil. Vom invata principiile artei decorative (repetitia, alternanta, stilizarea) si vom utiliza elementele de limbaj plastic in imagini viu colorate si bogate in semne grafice.

Fiecare cursant se va putea exprima cu curaj si imaginatie, realizand o lucrare cu subiect la alegere: icoana, peisaj, portret etc. Cele cinci intalniri ale scolii de vara vor avea loc luni 10, marti 11, miercuri 12, joi 13, vineri 14 iunie.

reluam in luna iunie unul dintre cele mai reusite ateliere de pictura facute la fundatie. De la Ioana Stanca vom afla lucruri noi despre vietile si parcursul artistic ale unor artisti celebri: Vincent Van Gogh, Henri Rousseau, Gustav Klimt, Wassily Kandinsky si Joan Miro, iar la  final, fiecare cursant va avea 5 picturi pe panza, inspirate de lucrarile acestora.

Intalnirile se desfasoara in zilele: 17, 18, 19, 20, 21 iunie.

 

este un experiment propus de Maria Petreanu, vechi lector al fundatiei si absolventa a Universitatii Nationale de Arte Plastice, sectia Sculptura. Raportandu-ne la perioade din istoria artei si la artisti reprezentativi ce au influentat limbajul sculpturii, vom invata sa transpunem in spatiu personaje si animale.

 

Ne vom familiariza cu modul clasic de abordare a volumului si cu sculptura din perioada arhaica, vom invata sa facem o armatura care sa sustina lutul, dar si sa finisam detaliile ce dau expresivitate lucrarii. Incepem intalnirile vineri, 7 iunie, de la ora 19.00, frecventa va fi saptamanala.

Va asteptam cu drag,
Fundatia Calea Victoriei

CELE MAI NOI ATELIERE

[ vezi toate atelierele ]fundatia calea victoriei

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur „delicatese culturale”, impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.