Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Lupta împotriva diabetului continuă la Piteşti

0

Lupta împotriva diabetului continuă

A IV-a ediţie a Campaniei Naţionale „Controlează-ţi Diabetul”   –                                                                         

 29-30 iunie, Piteşti

 diabet

             În România, aproximativ 1,5 milioane de persoane suferă de diabet , iar numărul acestora este în continuă creştere, conform ,,International Diabetes Federation’’. În contextul acestor statistici îngrijorătoare privind prevalenţa şi incidenţa diabetului la nivel naţional şi pentru a trage un puternic semnal de alarmă asupra importanţei prevenţiei şi controlului în diabet, Societatea Română de Diabet, Nutriție şi Boli Metabolice continuă Campania Naţională „Controlează-ţi Diabetul” cu cea de-a patra ediţie, ce se va desfăşura la Piteşti, în perioada 29-30 iunie 2013 .

Evenimentele organizate în această perioadă au ca principal scop informarea şi educarea publicului larg cu privire la importanţa prevenţiei diabetului, precum şi asupra controlului eficient al acestei afecţiuni și îmbunătaţirea stilului de viaţă în rândul persoanele afectate. De asemenea, campania vizează implicarea specialiştilor, autorităţilor şi mass-media în propagarea mesajelor de alarmă cu privire la cazurile de diabet în România şi adoptarea unui stil de viaţă care să prevină apariţia diabetului.

           ,,Ne dorim ca pe parcursul desfăşurării acestor campanii ample de informare şi educare la nivel naţional să îndeplinim trei obiective majore: comunicarea cu publicul larg, colaborarea cu medicii specialişti din România şi implicarea autorităţilor locale şi a mass-mediei, pentru o mai bună conştientizare a incidenţei și prevalenței crescute a cazurilor de diabet zaharat în România, precum şi adoptarea unui stil de viaţă sănătos ca principală modalitate de prevenire a diabetului. Avem în vedere, totodată, identificarea celor mai eficiente metode de combatere a factorilor de risc ai acestei boli”, a declarat prof. dr. Maria Moţa, preşedinte al Societăţii Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice.

            În data de 29 iunie va fi organizat un simpozion ştiinţific la care vor fi invitaţi peste 150 de medici diabetologi, dar şi din domenii conexe. În cadrul evenimentului, ce va avea loc la Hotel Ramada din Piteşti, vor fi prezente unele dintre cele mai importante personalităţi din domeniu, care vor discuta despre problema diabetului zaharat din România, dar şi despre ultimele noutăţi legate de prevenţia, controlul, tratamentul diabetului şi a complicaţiilor sale.

 

           Înscrierile pentru participarea la simpozionul ştiinţific se fac pe site-ul campaniei: www.controleaza-diabetul.ro. Participarea medicilor este gratuită, pe baza înscrierii. Simpozionul ştiinţific se adresează doar profesioniştilor şi este creditat cu puncte EMC.

„Doar împreună: medici, autorităţi, persoane cu diabet şi prin intermediul presei, putem trage un puternic semnal de alarmă în privinţa importanţei prevenţiei diabetului zaharat, precum şi a controlului eficient al acestei afecţiuni. Vă invităm să vă implicaţi în cadrul Campaniei, să adoptaţi o alimentaţie sănătoasă pentru a contribui la lupta împotriva diabetului’’, a declarat Dr. Adriana Tuţescu, Şef Secţia Medicala II – Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti şi coordonator local al Campaniei.

Totodată, în cele 2 zile dedicate evenimentului vor avea loc activităţi destinate publicului larg, în intervalul. Piteştenii sunt invitaţi să-şi testeze gratuit glicemia şi hemoglobina glicozilata la cortul special amenajat în faţa Primăriei Municipiului Piteşti în perioada 29 şi 30 iunie, intervalul orar 10:00 – 17:00.

De asemenea, în data de 30 iunie 2013, pe platoul din faţa Primăriei Municipului Piteşti, vor fi organizate o serie de manifestări variate şi interactive dedicate mişcării fizice, ce au drept scop adoptarea unui stil de viaţă sănătos prin mişcare şi sport.

Cu ocazia Campaniei, piteştenii vor avea posibilitatea de a călători cu două mijloace de transport în comun colantate cu mesajul campaniei: Controlează-ți diabetul – Lupta împotriva diabetului înseamnă prevenţie şi control! În acest fel, populaţia Piteştiului va putea să vizualizeze mesajele legate de importanţa prevenţiei, educaţiei şi a controlului constant al acestei afecţiuni.

          Campania Naţională „Controlează-ţi diabetul” , ediţia Piteşti este iniţiată de: Societatea Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, în parteneriat local cu Centrul de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice Argeş. Partenerii științifici ai evenimentului sunt Federația Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice şi Asociaţia Română de Educaţie în Diabet, Societatea de Neuropatie Diabetică. Pe plan local, manifestarea este susținută de către Primăria Municipiului Piteşti, Instituţia Prefectului Judeţului Argeş, Consiliul Judeţean Argeş, Direcţia de Sănătate Publică Argeş.

Partener oficial: Ministerul Sănătăţii

 

 

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.