Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

LOREDANA, întâlnire cu elevii din Bârsănești pentru promovarea lecturii

0

Vineri, 22 aprilie, Asociația Curtea Veche alături de LOREDANA și cu sprijinul Azomureș oferă volumele “Cărţile copilăriei” elevilor din comuna Bârsănești, județul Bacău. Evenimentul va avea loc la sediul partenerului local, Agricultorul SRL, cu începere de la ora 12:00, și are drept scop promovarea lecturii în rândul copiilor din mediul rural.
Fiind foarte aproape de Onești, locul unde LOREDANA a copilărit, aceasta le va vorbi micuților despre cum își pot construi o carieră de succes. Alături de cunoscuta artistă, la donația de carte vor participa Iren Arsene (preşedinte, Asociaţia Curtea Veche), Călin Pop (director național de vânzări, Azomureș) și Ilie Mihai (director, Agricultorul SRL). Actorul Alex Ștefănescu va susține un moment de lectură interactiv care îi va bucura pe copii și le va demonstra că lectura și teatrul sunt cele mai bune căi pentru a descoperi cititul de plăcere.

AsociatiaCurteaVeche_2

‹‹ Am oferit până acum câteva mii de cărți copiilor din mediul rural, iar reacțiile micuților de la întâlnirile organizate în diferite localități ne-au determinat să mergem mai departe. Cu fiecare pas pe care îl facem în derularea proiectului “Cărțile Copilăriei” simțim că le-am dat o șansă în plus copiilor. Este foarte important să se înțeleagă că ei pot fructifica această șansă numai cu sprijinul profesorilor și a părinților. ›› declară domnul Mihai Aniţei (director general, Azomureş).

Statisticile din ce în ce mai îngrijorătoare privind rezultatele slabe în sistemul educational din România, rata abandonului școlar, accesul scăzut la cărți potrivite vârstei pentru copii din mediul rural, scăderea dramatică a lecturii în rândul celor mici, precum și dificultăţile în înţelegerea textelor sunt doar câteva dintre aspectele pentru care LOREDANA a decis să se alăture Asociației Curtea Veche și programului național de lectură “Cărţile copilăriei”:

‹‹ Mama a fost învățătoare și, în casa noastră, cartea și școala au fost mereu prețuite. Tatăl meu este un prolific scriitor de cărți pentru copii și aveam mereu în preajma noastră volume. Și când a apărut Elena, fiica mea, am continuat să-i transmitem dragostea pentru lectură și i-am citit povești, ani la rând, înainte de culcare. Cred în puterea cărților și, dacă prin munca mea pot ajuta să ajungă cât mai multe volume la copiii cărora li se poate schimba radical viața după o lectură importantă, am să fiu mereu cu tot sufletul prezentă și vă invit să vă alăturați și voi aceste cauze! ›› declară LOREDANA.

Mai multe detalii despre proiectele Asociației Curtea Veche și puteți afla de pe site-ul www.asociatiacurteaveche.ro și Facebook.com/AsociaţiaCurteaVeche.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.