Lobul Creativ face zoom pe creativitate

0

Fiecare dintre noi are o proiectie proprie a creativitatii. Idei noi, ganduri originale, viziune, inovatie, si lista cuvintelor care pot fi asociate cu acest concept poate continua. Dincolo de aceste asocieri la indemana oricui, Fundatia Friends for Friends urmareste latura practica a creativitatii. La Lobul Creativ ii ascultam pe oamenii care isi folosesc creativitatea in cel mai concret mod in viata si munca lor, rezultatul fiind cat se poate de tangibil si cu beneficii reale pentru societate. Pentru ca suntem convinsi ca nu numai in arta ci si in antreprenoriat, avocatura, economie, stiinta si alte domenii mai pragmatice exista si este nevoie de creativitate, invitatii Lobului Creativ au backgrounduri profesionale cat mai diverse. Proiectul se afla la inceput, iar pana acum i-am avut invitati pe Tudor Chirila (actor, compozitor, solist vocal al trupei Vama), Ana Maria Andronic (avocat specializat in drepturi de proprietate intelectuala, Senior Associate Biris-Goran) si, cel mai recent, Alex Galmeanu (fotograf profesionist).

Despre fotografie, Alex spune ca „rezultatul, in sine, ar putea fi original, dar niciodata elementele nu sunt originale.” Asta pentru ca un fotograf poate cel mult sa surprinda imagini din realitate, citand, eventual, din alte arte. Si cu toate astea, este loc de creativitate in fiecare fotografie, chiar si atunci cand trebuie sa respecti o comanda ferma, deoarece „cu cat un moment este mai greu de reprodus, cu atat ceea ce ai surprins acolo e mai valoros.”

In avocatura, creativitatea se refera la rezolvarea unui „puzzle format din o gramada de texte cu care te joci” si, din care, sub presiunea timpului trebuie sa scoti o solutie care sa treaca de rigiditatea legii romanesti. Insa Ana Maria Andronic ne explica si cum legea dreptului de autor ne poate ajuta sa ne apram creatiile, indiferent de domeniul in care lucram.

Tudor Chirila vorbeste metaforic despre creativitate, ca fiind „un fel de izvor sau bazin pe care il pui in tot felul de forme”, sau „un paianjen pe care il prinzi sau nu” si care, oricat de abstract ar fi, trebuie „sa se transforme in ceva universal valabil, in care povestea ta sa devina povestea mai multor oameni.”

In concluzie, oricare ar fi definitia creativitatii si indiferent de context, creativitatea se poate antrena, invata si exersa de catre oricine. Daca doriti sa aflati cum, dar si alte lucruri interesante de la invitatii Lobului Creativ, puteti gasi interviurile pe site-ul http://ffff.ro/interviuri/. Vizionare placuta si urmariti-ne in continuare pentru ca in aproximativ o saptamana vom lansa un nou interviu.

Fundatia Friends for Friends

www.ffff.ro

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează