Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Lobul Creativ face zoom pe creativitate

0

Fiecare dintre noi are o proiectie proprie a creativitatii. Idei noi, ganduri originale, viziune, inovatie, si lista cuvintelor care pot fi asociate cu acest concept poate continua. Dincolo de aceste asocieri la indemana oricui, Fundatia Friends for Friends urmareste latura practica a creativitatii. La Lobul Creativ ii ascultam pe oamenii care isi folosesc creativitatea in cel mai concret mod in viata si munca lor, rezultatul fiind cat se poate de tangibil si cu beneficii reale pentru societate. Pentru ca suntem convinsi ca nu numai in arta ci si in antreprenoriat, avocatura, economie, stiinta si alte domenii mai pragmatice exista si este nevoie de creativitate, invitatii Lobului Creativ au backgrounduri profesionale cat mai diverse. Proiectul se afla la inceput, iar pana acum i-am avut invitati pe Tudor Chirila (actor, compozitor, solist vocal al trupei Vama), Ana Maria Andronic (avocat specializat in drepturi de proprietate intelectuala, Senior Associate Biris-Goran) si, cel mai recent, Alex Galmeanu (fotograf profesionist).

Despre fotografie, Alex spune ca „rezultatul, in sine, ar putea fi original, dar niciodata elementele nu sunt originale.” Asta pentru ca un fotograf poate cel mult sa surprinda imagini din realitate, citand, eventual, din alte arte. Si cu toate astea, este loc de creativitate in fiecare fotografie, chiar si atunci cand trebuie sa respecti o comanda ferma, deoarece „cu cat un moment este mai greu de reprodus, cu atat ceea ce ai surprins acolo e mai valoros.”

In avocatura, creativitatea se refera la rezolvarea unui „puzzle format din o gramada de texte cu care te joci” si, din care, sub presiunea timpului trebuie sa scoti o solutie care sa treaca de rigiditatea legii romanesti. Insa Ana Maria Andronic ne explica si cum legea dreptului de autor ne poate ajuta sa ne apram creatiile, indiferent de domeniul in care lucram.

Tudor Chirila vorbeste metaforic despre creativitate, ca fiind „un fel de izvor sau bazin pe care il pui in tot felul de forme”, sau „un paianjen pe care il prinzi sau nu” si care, oricat de abstract ar fi, trebuie „sa se transforme in ceva universal valabil, in care povestea ta sa devina povestea mai multor oameni.”

In concluzie, oricare ar fi definitia creativitatii si indiferent de context, creativitatea se poate antrena, invata si exersa de catre oricine. Daca doriti sa aflati cum, dar si alte lucruri interesante de la invitatii Lobului Creativ, puteti gasi interviurile pe site-ul http://ffff.ro/interviuri/. Vizionare placuta si urmariti-ne in continuare pentru ca in aproximativ o saptamana vom lansa un nou interviu.

Fundatia Friends for Friends

www.ffff.ro

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.