Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Lemur: melanj de dans şi poezie, cu Andra Rotaru şi Robert Tyree

0

Lemur: melanj de dans şi poezie, cu Andra Rotaru şi Robert Tyree
miercuri, 15 mai, 20.00 @ ZonaD – studio Paradis Serial
(str. Iulia Hasdeu nr. 3, intre Calea Grivitei si Popa Tatu)

ZonaD începe în 15 mai, orele 20.00 un program nou care va aduce împreună dansul și literatura, cu un eveniment special ai cărui invitați sînt Andra Rotaru şi Robert Tyree. În cadrul evenimentului Andra Rotaru va citi din volumul “Lemur”, Editura Cartea Românească (2012), iar coregraful Robert Tyree va susţine spectacolul de dans „Lemur”. Spectacolul a fost itinerat în New York, Seattle, Portland, Berlin, Viena. Colaborarea celor doi a început în toamna anului 2011, în Portland, Oregon, în cadrul unei rezidenţe CEC ArtsLink.

„Lemurul dansează în ritmul anorganic al cuvântului rostit. Mişcarea sa materializează vocea şi, în felul acesta, ni se adresează prin articulaţia unui corp clar şi peren, dincolo de un registru simbolic. Am încercat să reproduc prin dans poezia Andrei Rotaru. Dacă fundamentul colaborării noastre este reproducerea sunetului poetic prin coregrafie, atunci mă simt devotat sunetului. Dacă nu sunt complet transformat de acest sunet, atunci improvizez mânat de corpul devenit spectacol.” (Robert Tyree – coregraf, performer)

“Forţa imaginilor şi cruzimea lumii imaginate de poetă sunt garanţii de simţire autentică şi impun acest volum ca pe unul dintre cele mai bune apărute la noi în ultima perioadă. Andra Rotaru este o vizionară cu o scală a sensibilităţii de maximă fineţe, iar locul ei în primul rând al tinerilor poeţi de astăzi este, odată cu Lemur, indiscutabil.” (Luminiţa Corneanu)

“Titlul celui mai nou volum de versuri scris de Andra Rotaru, Lemur (Cartea romȃnească, Bucureşti, 2012), este, neîndoielnic, excelent ales. Vocabula mai mult decât sugestivă trage peste lumea poetică scenografiată în carte o cortină de semnificaţii mitologice greu de ignorat. La romani, lemurii (lemures) desemnau umbrele ori spiritele celor care, după o moarte violentă, erau condamnaţi să rătăcească, fie în căutarea fostelor cămine, fie în căutarea unei răzbunări sângeroase. Indiferent de natura lor, determinată de felul în care îşi găseau sfârşitul terestru şi comportamentul ulterior (lari erau spectrele considerate bune, protectoare, iar larvae cele rele, vindicative), lemurii erau celebraţi de supravieţuitori în cursul sărbătorii numite chiar lemuria. În întregul ei, cartea Andrei Rotaru nu este altceva decât o astfel de lemurie întunecată, în care se celebrează o entitate ambiguă, pe care un amestec de senzaţii şi sentimente dintre cele mai tari poate să o corporalizeze în varii moduri.” (Emanuela Ilie)

Intrarea se face pe baza unei donații sugerate de 10 lei. Mai multe informaţii la pagina web: http://roberttyree.net/work-2/lemur/

Creat de Cosmin Manolescu si Stefania Ferchedau, ZonaD – studio Paradis Serial este un spatiu-laborator independent dedicat dansului si artelor contemporane, care incurajeaza practicile colaborative si cercetarea individuala, mediind si facilitind in acelasi timp intilnirea dintre artisti si publicul larg. ZonaD este studioul companiei Paradis Serial si este administrat de Fundatia Gabriela Tudor.

Partener media: Agenția de carte.
lemur

ZonaD – studio Paradis Serial / Fundatia Gabriela Tudor
Adresa studio: Str. Iulia Hasdeu nr. 3 (intre Calea Grivitei si Popa Tatu), 010835 Bucuresti
Adresa postala: CP 22-183, 014780 Bucuresti
Email: serial.paradise@artsf.ro

Web: http://zonadstudio.wordpress.com/www.e-motional.eu

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.