Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Lecții de viață la competiția caritibilă de ciclism dedicată copiilor cu autism

0

Peste 1200 de oameni cu suflet de toate vârstele au participat sâmbătă la cea mai mare ediție Rocket Bike Fest de până acum. În urma donațiilor realizate de participanți, s-au strâns peste 5000 Euro, fonduri direcționate către Asociația Help Autism pentru susținerea programelor de diagnostic precoce, evaluare psihologică și intervenţie timpurie în autism.

Ajunsă la a patra ediție, competiția caritabilă de ciclism pentru copiii cu autism organizată de Asociația Help Autism și BikeXpert a strâns în Pădurea Cernica 500 de bicicliști de toate vârstele. Cel mai tânăr concurent are 1 an și 10 luni și a pedalat la categoria „copii – biciclete fără pedale”. Veteranul ediției a fost Andy Brunner – pasionat de ciclism și obișnuit al competițiilor de gen. Pentru Rocket Bike Fest, Andy s-a implicat dincolo de cursa la categoria „hobby” unde a iești pe locul 8. El a fost unul dintre cei doi fundraiseri voluntari la Rocket Bike Fest ediția a IV-a.

A fi fundraiser voluntar înseamnă să te implici dincolo de a participa la competiție, înseamnă să le povestești rudelor, prietenilor, vecinilor despre ceea ce ţie îţi place sa faci, iar printr-o donație ei să încurajeze atât participarea ta în competiție cât și să sprijine copiii cu autism. Astfel le deschidem calea prietenilor către competiție dar mai ales către implicare și recompensa sufletească de a contribui la rândul lor la recuperarea copiilor cu autism.”, a explicat Daniela Bololoi, președinta Help Autism în cadrul festivității de premiere.

RocketBike-20-09-2014-family

Câștigătorul categoriei „Fundraiser Voluntar la Rocket Bike Fest” a fost desemnat Tudor Popa, un tânăr de 9 ani care a reușit ca în doar 3 zile să strângă peste 1000 Lei pentru copiii din familia Help Autism, povestind apropiaților de ce să-l susțină în cursa Rocket Bike și să doneze. Tudor a fost răsplătit de un sponsor generos cu o excursie de 3 zile pentru două persoane la Amsterdam – orașul bicicletelor iar premiul i-a fost înmânat de Radu Naum – ambasadorul ediției.

Ar fi minunat ca la următoarea ediție inclusiv oamenii aceștia inimoși să fie răsplătiți cu tricouri galbene – simbolul campionilor. Promit că anul viitor voi fi și eu fundraiser voluntar la Rocket Bike Fest.”, a spus jurnalistul și comentatorul sportiv Radu Naum impresionat de numărul mare de participanți și de modul în care competiția reușește să promoveze atât un stil de viață sănătos și un sport drag jurnalistului, cât și implicarea socială și voluntariatul.

Campioni la cross country și la generozitate

Rocket Bike Fest s-a impus ca un eveniment de notorietate ce îmbină cele mai importante elemente ale unui stil de viață sănătos: o competiție în aer liber organizată de o echipă de profesioniști și voluntari, trasee și categorii bine delimitate pentru fiecare vârstă și nivel de pregătire, dar și lecții prețioase despre prietenie, caritate, voluntariat. Ediția a patra a celui mai amplu concurs destinat cauzei a stat sub semnul implicării active.

Se vede că am reușit să le transmitem participanților mesajul principal al competiției, rezumat în sloganul nostru, «Pedalez, mă distrez, donez!». Am fost tare impresionat de gesturile pe care le-au făcut concurenți cu tradiție la competiţie dar mai ales de cei care au ajuns pentru prima dată la Rocket Bike Fest. Câștigătorul de la categoria «race» a donat premiul în bani către asociație, părinții au donat și în ziua evenimentului pentru produsele oferite de sponsori, câștigătorii mici și-au donat medaliile colegilor mai mari atunci când nouă ni s-a terminat stocul luați prin suprindere de numărul mare de concurenți.Toate acestea dovedesc că Rocket Bike Fest nu este o competiție în care punem preț pe clasamente și podium, ci un eveniment în care preluăm și predăm ștafeta binelui.”, a menționat Mircea Florescu – manager BikeXpert.

RocketBike-20-09-2014-starthobby

Câștigătorii locului I pe fiecare categorie la Rocket Bike Fest 4 sunt:

Categoria „Race” – Alex Ciocan -subcategoria „masculin” și Monica Serachitopol – subcategoria „feminin”

Categoria „Hobby” – Antonio Vieru (m) / Raluca Catana (f)

Categoria „Family” – Alin și David Toader (7-9 ani), Tiberiu și Ovidiu Ștefan Deac (10-14 ani)

Categoria „Juniori” – Cezara Grigoraș (f) și Mihai Ștefan Ciufu (m)

Categoriile „Copii” – Daria Duca, Alin Toader, Maria Briceag, Petru Sparlac, Radu Bursucanu.

Clasametele finale și timpii pot fi consultate pe www.rocketbike.ro.

De asemenea s-au mai acordat doua premii speciale:

Cea mai inimoasă echipă – Catena Racing Team

Cel mai implicat fundraiser voluntar – Tudor Popa

Organizatorii au reușit să atragă numeroși sponsori pentru a acorda premiile din cadrul competiției și a evenimentelor conexe, dar și pentru a asigura hidratarea necesară concurenților și însoțitorilor.

Pista prieteniei pentru copiii cu autism

Încă de la prima ediție, Rocket Bike Fest s-a impus ca cea mai importantă competiție dedicată cauzei. Cu o tradiție de doar 2 ani, Rocket Bike Fest a devenit cel mai popular eveniment de acest gen din România, fiind preferat atât de profesioniști cât și de familii și copii. La startul categoriilor dedicate copiilor, au fost și câțiva copiii cu autism, sportul și în special ciclismul fiind una dintre activitățile în care aceștia se înscriu cu șanse aproape egale alături de copiii tipici.

            „Patrik m-a uimit astăzi. A ajuns la ora 7 împreună cu echipa de voluntari, și-a pus casca și s-a antrenat pe traseul dedicat copiilor până la venirea celorlalți participanți. A concurat la categoria potrivită vârstei lui și a pedalat cu îndârjire. Ne-a demonstrat că poate mai mult decât ne-am imaginat noi, echipa de terapie.” a spus Andreea Săvulescu, terapeuta cu care Patrik face în fiecare zi „lecții” la Centrul HelpAutism.

Fondurile strânse din taxa de particpare, implicarea fundraiserilor voluntari și donațiile realizate în ziua evenimentului au depășit cuantumul donațiilor adunate la celelalte ediții. Cu cei peste 5000 Euro colectați, asociația va asigura servicii gratuite de diagnostic precoce, evaluare psihologică şi intervenţie timpurie copiilor cu tulburare din spectrul autist, primul pas spre recuperare.

Rocket Bike Fest se bucură de sprijinul acordat de:

Partenerul competiției: Phoenix Aventura Parc

Susținătorii ediției: Ciuc Radler, HP, La Fântâna, Christian Tour, Mega Image, Blue Air, La Copac, Alexandreea Fitness&Spa, Alka, Danone, Nutribon, Pandy Toys, C&A, Smile Factory, Kineto Bebe, Golden Horse, Bebe Bucovina, Rio Bucovina, Ferma Animalelor, Betty Ice, Intersnack, Butan Gas, Isostar, Stihl, Urban, Sun Plaza, Stretto, Photosetup, Buffet 35, La Historia, Brigada de voluntari și Fun Science.

Partenerii media ai ediției: Itsy Bitsy, AGERPRES, ParentingAds, Aleea Media, Euromedia, Pacomedia, Phoenix Media, Vision Media, Getica OOH, Salon TV, Clinic TV, Calendar Evenimente, România Pozitivă, GoKid, KidsNews, Universul Părinților, Sfatul Mămicilor, Revista Bebelu, UrbanKids, B24Kids, Adrenalitica, GetLokal.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.