Lasă Televizorul şi Hai la Joacă!

0

Fundaţia CHANCE FOR LIFE organizează pe data de 21 iulie 2012, între orele 09.00 şi 14.00 în Parcul Moghioroş din Bucureşti un eveniment intitulat ”Lasa televizorul şi hai la joacă!”. Acest eveniment face parte dintr-o campanie iniţiată de Chance For Life, aflată la a 3-a ediţie,  care are ca scop promovarea jocului şi a modalităţilor educative de petrecere a timpului liber, ce se adresează atât copiilor, cât şi părinţilor acestora.

Campania îşi propune să fie un semnal de alarmă faţă de fenomenul educaţiei copiilor prin intermediul televizorului şi totodată o sursă de informare cu privire la posibilităţile de petrecere a timpului liber altfel decât la în faţa televizorului sau a calculatorului. Copiii uită să se joace şi consideră mult mai comodă alegerea altor forme de divertisment în detrimentul mişcării în aer liber sau a jocurilor în care pot interacţiona cu alţi copii. Acest lucru nu este lipsit de urmări negative în dezvoltarea lor emoţională, mai ales în condiţiile în care, în România, emisiunile TV cu greu pot fi considerate educative.  Specialiştii Fundaţiei CHANCE FOR LIFE vor să îi convingă pe copii şi pe părinţi că este simplu să renunţe la televizor şi să aleagă joaca în aer liber.

Vă aşteptăm cu mic cu mare în parc la foişorul dinspre Piaţa Moghioroş, unde toţi copiii alături de părinţii lor sunt invitaţi să participe la ateliere interactive de lucru manual, pictat pe ghivece, face-painting, jocuri în aer liber si o tombola.

Evenimentul se realizează cu sprijinul Fundaţiei Vodafone Romania si al partenerilor media Radio Itsy Bitsy.

Despre Chance for Life Fundaţia Chance for Life (www.chanceforlife.ro) este o organizaţie neguvernamentală înfiinţată în anul 2000, a cărei misiune este să dezvolte comunităţile din România, susţinând educaţional, emoţional şi social copiii şi tinerii. Chance for Life îşi propune să formeze spiritului civic al copiilor şi să dezvolte dorinţa şi capacitatea acestora de a se implica în viaţa comunităţilor în care trăiesc. Principalele proiecte, se desfăşoară în Bucureşti, Sulina şi Sibiu.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează