Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Lansarea primei hărți turistice bilingve a orașului Ploiești

0

Joi, 24 aprilie 2014, orele 12:00 / Palatul Culturii, Ploiești

Grupul de inițiativă Iubesc Ploieștii va lansa joi, 24 aprilie 2014, orele 12:00, prima hartă turistică bilingvă a orașului Ploiești, eveniment ce va avea loc în sala „Marea Unire” din Palatul Culturii.

„Un popor care nu își cunoaște istoria este ca un copil care nu își cunoaște părinții.” Nicolae Iorga.

Coperta 1 redescopera ploiestii

Deși un oraș cu o istorie bogată și tumultoasă, Ploieștiul este deseori perceput de către majoritatea locuitorilor săi de toate vârstele și a vizitatorilor români și străini ca fiind un oraș gri, fără un trecut istoric semnificativ. La acestă stare de fapt constribuie lipsa informațiilor despre punctele de referință importante din oraș și inaccesibilitatea lor pentru marea masă a ploieștenilor sau persoanelor aflate în trazit.

Grupul de inițiativă Iubesc Ploieștii a identificat nevoia creării unei hărți turistice care să se adreseze deopotrivă ploieștenilor și turiștilor români și străini, care să conducă la creșterea informării opiniei publice locale și naționale asupra istoriei Ploieștiului și la schimbarea în bine a percepției generale asupra posibilităților de vizitare și recreere din comunitatea locală.

Harta „Redescoperă Ploieștii” este un proiect realizat în doar patru luni de către voluntari ai comunității ploieștene, cu sprijinul financiar al Fundației Comunitare Prahova prin fondul Orașul Crește Frumos. În realizarea și promovarea proiectului și-au mai adus aportul Asociația pentru Educație și Dezvoltare Urbană, Primăria Municipiului Ploiești și S.C. Transport Călători Express S.A. Ploiești, harta urmând a fi afișată pe o perioadă nedeterminată în mijloacele de transport în comun din oraș.

Evenimentul de lansare oficială a hărții își propune să-i aducă la aceeași masă pe toți cei care au luat parte la realizarea proiectului și să-l popularizeze în cadrul comunității. Cei prezenți vor putea lua parte la o plimbare urbană prin centrul orașului, găzduită de istoricul ploieștean Lucian Vasile.

Harta va fi disponibilă gratuit în toate instituțiile de cultură din oraș și va putea fi accesată online pe siteul http://iubescploiestii.ro/, unde vor putea fi găsite informații suplimentare despre obiectivele turistice din oraș, în limbile română și engleză.

Iubesc Ploieștii este un grup de inițiativă care își desfășoară activitatea începând din luna septembrie 2010. Scopul formării acestui grup este acela de a promova Ploieștiul sub toate aspectele sale: istoric, cultural, sportiv, economic ș.a. Activitatea grupului de inițiativă se desfășoară prin intermediul paginii de Facebook Iubesc Ploieștii care informează zilnic o comunitate online de peste 8500 de iubitori ai orașului din întreaga lume.

Web: http://iubescploiestii.ro/

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat social, ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.