Lansarea Cvartetului Maxim, evenimentul inedit al primăverii

0

Scena muzicală găzduiește azi (5 aprilie) o premieră națională, sub forma Cvartetului Maxim, într-o componență inedită. Pianul, flautul, acordeonul și contrabasul concertează împreună în cadrul concertului ”The Sound of Spring”, joi, 5 Aprilie, ora 19.00, la Sala Radio din București.

Lucrări demne de un ansamblu orchestral numeros vor răsuna în cadrul Sălii Radio, pe muzică din cele mai valoroase și îndrăgite creații ale muzicii de balet, simfonice și camerale. ”Va fi o seară pentru suflet, plină de candoare și inocență, o șansă de a pătrunde în zona frumosului, pur și simplu. Ariile interpretate vor impresiona prin consistența artistică a muzicii de substanță, a cărei autenticitate va fi oferită de formula instrumentală a cvartetului”, asigură Horia Maxim, inițiatorul proiectului.

Constituit în anul 2011, Cvartetul Maxim reunește artiști de prim rang ai scenei concertistice românești. Pianistul Horia Maxim este unul dintre cei mai valoroși artiști ai momentului, desfășurând o intensă activitate concertistică, a cărei faimă răsună peste hotare, în Europa și Japonia. Acesta este acompaniat de muzicieni de mare talent, precum Mihaela Anica, la flaut, care a acumulat o bogată experiență în străinătate. Fernando Mihalache dă viață acordeonului prin calitățile sale remarcabile care îi permit să abordeze o mare varietate de genuri și stiluri muzicale. Săndel Smărăndescu, cu o impresionantă experiență în domeniul muzicii simfonice și camerale, activează în prezent ca membru al Orchestrei Naționale Radio din București.

Proiect organizat de Asociația Culturală Teocta, în colaborare cu Centrul Cultural pentru UNESCU, ”Nicolae Bălcescu”.

Biletele se pot procura prin Eventim, la casa de bilete a Sălii Radio, magazinele Germanos, Vodafone, librăriile Cărturești, Humanitas și online pe www.eventim.ro.

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează