Lansare de carte „În zbor barba nu creşte”

0

Joi 20 septembrie, ora 18:30 Asociația Învingem Autismul și Editura Frontiera vă invită la librăria Cărturești Verona, în Str. Arthur Verona 13-15, unde va avea loc lansarea cărții „În zbor barba nu crește”, prima carte din România scrisă de fratele unei fetițe cu autism.

„În zbor barba nu crește”, este o carte emoționantă  care prezintă situații reale din viața copiilor cu autism și ilustrează cu umor modul în care trebuie susținută interacțiunea cu aceștia.

Lansarea va fi însoțită de o expoziție de fotografie-eseu despre autorul cărții,  Horia Rizea, realizată de către  Andrei  Pungovschi. Evenimentul de lansare va avea loc în prezența autorului,  a vedetelor Kanal D precum și a reprezentanților organizatorilor.

Scrisă sub forma unui jurnal,  cartea este o excelentă ilustrare într-o notă veselă și optimistă a unor întâmplări din viața lui Horia Rizea, un băiat de 13 ani, alături de Kiti, sora  sa cu autism .  Vârsta autorului conferă textului o prospețime aparte și transformă lectura într-o călătorie plăcută către o lume percepută îndeobște în tușe dramatice. Cartea este ilustrată cu desene pe tema „Eu și fratele meu”,  realizate de copiii din câteva grădinițe bucureștene.

Același tip de eveniment va  avea loc și în Vitantis Shopping Center din București (22 septembrie), librăria Cărturești și Iulius Mall din Cluj-Napoca (5 octombrie), precum și librăria Cărturești din Iași (12 octombrie). Campania de promovare a cărții va cuprinde, de asemenea, lecturi susținute de vedete ale Știlor Kanal D, Horia Rizea și alți frați de copii cu autism în mai multe școli din București, Cluj-Napoca și Iași (cu sprijinul organizațiilor Autism Transilvania și ANCAAR Iași).

Cartea poate fi achiziționată din librăriile Cărturești, de la sediul Asociației Învingem Autismul (Șoseaua Ștefan cel Mare nr. 1-3, Blocul Perla, parter, sector 1, București)  sau prin comenzi online pe site-ul Editurii Frontiera: http://editurafrontiera.ro. Prețul cărții este 12 lei .

Evenimentele de lansare a  jurnalului „În zbor barba nu crește” fac parte din campania “Ajută un copil cu autism să meargă la școală”, inițiata de Știrile Kanal D și Asociația Învingem Autismul, prin care sunt strânse fonduri din donații prin SMS la numărul 8842. Aceste fonduri vor ajuta la pregătirea  specializată pentru școală a copiilor care beneficiază de serviciile Centrului Învingem Autismul, precum și la formarea a 100 de cadre didactice din grădinițe și școli de masă în metode de predare pentru copiii cu autism.

—–

Parteneri ai evenimentului de lansare: Vitantis Shopping Center, Librăriile Cărturești, AME Design, GodMother, Autism Transilvania, ANCAAR Iași, Iulius Mall Cluj-Napoca.    

Despre Asociația Învingem Autismul:

Asociația Învingem Autismul a fost înființată în urma campaniei „Împreună învingem autismul!”  desfășurată în 2008-2009 și are ca misiune îmbunătățirea vieții persoanelor afectate de tulburări din spectrul autismului. Rezultatele notabile ale  campaniei  “Împreună învingem autismul!”  au fost marcate in 2011 prin obținerea unei distincții în cadrul Premiului Fundației ERSTE pentru Integrare Socială 2011.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.