Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

”Laboratorul de urbanism” și elevii se împrietenesc cu orașul lor

0

Elevii sunt mai aproape de orașul lor prin activități extrașcolare în  proiectul ”Laboratorul de urbanism”

DSCF2612
“Laboratorul de Urbanism” este cel mai nou proiect al Asociației Komunitas, implementat în parteneriat cu Colegiul Tehnic de Arhitectură și Lucrări publice ”I. Socolescu”, ca parte a programului educațional alternativ numit ”Educație Urbană”, dedicat adolescenților, început în urmă cu 5 ani. Acest program a fost creat de membrii Asociației Komunitas pentru a-i familiariza pe tinerii liceeni cu noțiuni elementare de urbanism, antropologie urbană și implicare civică.

Pe parcursul a 6 luni, se vor realiza 14 ateliere de Educație urbană, care vor include plimbări și explorări urbane, ateliere creative de proiectare și construcție, expoziții și intervenții urbane realizate de elevi, după modelul metodelor pilotate deja de Komunitas în ultimii ani.

Activitățile vor fi structurate în 3 module, care corespund gradului de implicare civică pe care participanții îl vor dobândi în proiect (Cercetător urban, Explorator urban și Activist). În cadrul ultimului modul, elevii vor prelua inițiativa și vor realiza câteva intervenții în curtea liceului sau în spațiul public, alături de echipa de proiect, voluntari, părinți și conducerea instituției de învățământ.

Dorim ca la sfârșitul proiectului, elevii și voluntarii implicați să își dezvolte gândirea critică, abilitățile practice și de lucru în echipă, și, în același timp, să devină tineri activi în viața școlii și a comunității din care fac parte, participând la luarea deciziilor pe care ii privesc.

propunere logo 5

Acest proiect este finantat de Agentia Nationala pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale”, prin programul Tineret în Acțiune, Acțiunea 1.2

Alte proiecte de educație urbană derulate de Asociația Komunitas:
www.sunt-mic-dar-ma-implic.blogspot.com
www.educatieurbana.wordpress.com
www.orasul-nostru.blogspot.com
www.din-inima-cartierului-meu.blogspot.com

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.