”Laboratorul de urbanism” și elevii se împrietenesc cu orașul lor

0

Elevii sunt mai aproape de orașul lor prin activități extrașcolare în  proiectul ”Laboratorul de urbanism”

DSCF2612
“Laboratorul de Urbanism” este cel mai nou proiect al Asociației Komunitas, implementat în parteneriat cu Colegiul Tehnic de Arhitectură și Lucrări publice ”I. Socolescu”, ca parte a programului educațional alternativ numit ”Educație Urbană”, dedicat adolescenților, început în urmă cu 5 ani. Acest program a fost creat de membrii Asociației Komunitas pentru a-i familiariza pe tinerii liceeni cu noțiuni elementare de urbanism, antropologie urbană și implicare civică.

Pe parcursul a 6 luni, se vor realiza 14 ateliere de Educație urbană, care vor include plimbări și explorări urbane, ateliere creative de proiectare și construcție, expoziții și intervenții urbane realizate de elevi, după modelul metodelor pilotate deja de Komunitas în ultimii ani.

Activitățile vor fi structurate în 3 module, care corespund gradului de implicare civică pe care participanții îl vor dobândi în proiect (Cercetător urban, Explorator urban și Activist). În cadrul ultimului modul, elevii vor prelua inițiativa și vor realiza câteva intervenții în curtea liceului sau în spațiul public, alături de echipa de proiect, voluntari, părinți și conducerea instituției de învățământ.

Dorim ca la sfârșitul proiectului, elevii și voluntarii implicați să își dezvolte gândirea critică, abilitățile practice și de lucru în echipă, și, în același timp, să devină tineri activi în viața școlii și a comunității din care fac parte, participând la luarea deciziilor pe care ii privesc.

propunere logo 5

Acest proiect este finantat de Agentia Nationala pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale”, prin programul Tineret în Acțiune, Acțiunea 1.2

Alte proiecte de educație urbană derulate de Asociația Komunitas:
www.sunt-mic-dar-ma-implic.blogspot.com
www.educatieurbana.wordpress.com
www.orasul-nostru.blogspot.com
www.din-inima-cartierului-meu.blogspot.com

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează