La Ploieşti se poartă VERDE!

1

„Try Green” este un nou proiect pe mediu realizat de AIESEC Ploieşti în perioada 24 August – 30 septembrie 2009!

Cu mesajul „Noi acţionăm verde. TU gândeşti responsabil?”, ne dorim să ajutăm la dezvoltarea unor strategii de responsabilitate socială care să includă activităţi „verzi”, „prietenoase mediului” în cadrul ONG-urilor şi companiilor care au acceptat să participe în proiect.

Ca urmare a proiectului „Green Life”, Try Green se adresează ONG-urilor şi companiilor, dar şi altor entităţi importante din cadrul comunităţii ploieştene. 4 tineri străini din ţări din Europa şi Asia (Germania, Polonia, Turcia şi Georgia) veniţi în România prin intermediul programului AIESEC de stagii de practică, se vor implica în acest proiect şi vor aduce un plus de calitate, ei având deja experienţă în domeniu şi lucrând deja pe alte proiecte de mediu.

12Activităţile din cadrul proiectului vor cuprinde: analiza internă a activităţilor ONG-urilor şi companiilor participante, găsirea unor strategii adaptate fiecăruia, implementarea soluţiilor, circuitul oraşului, expoziţie foto şi expunerea şi prezentarea ONG-urilor şi a companiilor şi a măsurilor „verzi” agreate.

Proiectul Try Green va începe de luni,  24 August şi se va încheia la sfârşitul lui 30 septembrie 2009.
Ce se întâmplă mai exact?

Ne-am gandit de la început să implicăm ONG-uri şi companii şi să le ajutăm să optimizeze consumul de resurse şi – în acelaşi timp să îşi facă o imagine în rândul celor responsabili sociali.
Finanţat de MTS ( Ministerul Tineretului şi Sportului ) în proiect participă şi 4 studenţi din străinătate veniţi prin programul nostru de Exchange (internshipuri globale): Germania, Polonia, Georgia şi Turcia
.

Ce vor face studenţii?

Vor merge la ONG-uri şi la companiile cu care am semnat parteneriate unde vor face o analiză internă a activităţilor desfăşurate, apoi, cu ajutorul angajaţilor, respectiv membrilor ONG-urilor vor căuta soluţii pentru optimizarea resurselor. Ulterior se va trece la implementarea lor!” declară Gratiela Dumitrescu, Departamentul Comunicare AIESEC Ploieşti.

ONG-uri implicate: Asociaţia Viitorul Tinerilor, Asociaţia Profesorilor de Biologie din Judeţul Prahova „ECOTERRA”, Asociaţia Centrul de Resurse Apollo, C.A.D.D.R.U. şi alţi parteneri.
Alte activităţi din proiect: turul oraşului – pentru a se prezenta locurile frumoase şi cele mai puţin curate, expoziţie foto în centrul oraşului (anterior se va face un concurs de fotografii unde vor fi afişate fotografii cu cele mai frumoase şi plăcute locuri din Ploieşti şi va mai fi un „Global Village” – acesta este un concept întâlnit în special în AIESEC – vor fi standuri de prezentare pentru diferite ţări, bineînteles cu reprezentaţi ai acestora, îmbrăcaţi în costumul lor popular, cu steaguri, cu muzică şi dansuri, cu mâncare şi băutură specifică” mai spune Graţiela.

 AIESEC este recunoscută de ONU ca fiind cea mai mare organizaţie internaţională de studenţi, având o experienţă de peste 60 de ani în dezvoltarea tinerilor ca viitori lideri în societate. În România, AIESEC este prezentă din 1990, numărând în momentul de faţă 13 filiale locale în oraşe „cheie”. AIESEC Ploieşti a ales să elaboreze şi să desfăşoare proiecte în domeniul dezvoltării durabile (educaţie, antreprenoriat, tehnologie şi mediu), adresate studenţilor şi elevilor prahoveni.

Mai multe informaţii despre acest proiect pe site-ul trygreen.aiesecploiesti.org

(foto website AIESEC )

10001272_logotypy_aiesec

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Un comentariu

  1. Pingback: Press Corner « Try Green

Comentează