Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Karin Donckers a câștigat marele premiu la Karpatia Horse Trials 2015, competiţia ecvestră desfăşurată weekendul acesta pe Domeniul Cantacuzino Floreşti

0

Cea de-a doua ediţie a Karpatia Horse Trials (9-11 octombrie) s-a desfășurat în acest sfârșit de săptămână, pe celebrul Domeniu Cantacuzino Florești, județul Prahova.

Spectatori din toată țara s-a putut bucura de o ieșire relaxantă „la moșie”, au urmărit măiestria participanților la concursurile de călărie, s-a plimbat pe aleile parcului, au admirat proiectele câștigatoare în urma Concursului de idei destinat exclusiv arhitectilor sau birourilor de profil pentru restaurarea, punerea in valoare şi refunctionalizarea Palatului „Micul Trianon”, candva o bijuterie arhitecturală, concepută de arhitectul I.D. Berindey, și au putut evada, pentru trei zile, din peisajul cotidian.

Karin DonckersPrincipala noutate a acestei ediții a fost organizarea Concursului Complet Internațional de trei stele (CCI 3 *) considerat de către Federația Ecvestră Internațională etapă calificativă pentru Jocurile Olimpice de la Rio din 2016. Locul întâi a fost câștigat de sportiva Karin Donckers, multiplă campioană națională a Belgiei și o obișnuită prezență la Jocurile Olimpice.

CCI 3* a fost singurul concurs de trei stele organizat în ultimii 12 ani în România şi a măsurat cel mai înalt grad de dificultate din ţară, la Probă Completă. Cu toate acestea, 41 de cupluri călăreţ-cal din România, Spania, Belgia, Italia, Marea Britanie, Bulgaria sau India au venit pentru a participa la Karpatia Horse Trials.

Karpatia Horse Trials a organizat trei tipuri de competiții: Concurs Complet Internațional (Dresaj, Cross-Country, Obstacole), Finala Campionatului Național de Concurs Complet (Dresaj, Cross-Country, Obstacole) categoria 1 stea, şi Concurs de atelaje cu doi și patru cai (Maraton, Conuri).

Concurs Complet Internaţional (CCI) – la această disciplină de Probă Completă au luat startul cinci categorii de concurenţi profesionişti: CCI 3*, CCI 2*, CCI 1*, Novici, Prenovici.

Aceştia au avut de parcurs în cele 3 zile, 3 probe: Dresaj (vineri, 9 octombrie), Cross-Country (sâmbătă, 10 octombrie) şi Obstacole (duminică, 11 octombrie).

Concursul de atelaje a început sâmbată, pentru cele 7 atelaje cu 2 cai, și a continuat duminică, când au intrat în terenul principal de concurs, pentru proba de maraton și conuri, 3 atelaje cu patru cai.

Câştigătorii Karpatia Horse Trials 2015:

CCI 3*

 Locul Cal Călăreț Țară Punctaj TOTAL
1 GRANDIOZ KARIN DONCKERS BELGIA 64,51
2 NEREO CP ALBERT HERMOSO FARRAS SPANIA 71,59
3 HITO CP ALBERT HERMOSO FARRAS SPANIA 73,82

 

CCI 2*

 Locul Cal Călăreț Țară Punctaj TOTAL
1 JESSOP RED IMP TOMMASO MONDINI ITALIA 115,92

CCI 1* Campofrio

 Locul Cal Călăreț              Țară Punctaj TOTAL
1 SOLARIS BRANIMIR KRASTANOV BULGARIA 59,80
2 NAZIR SVETLIN KRASTANOV BULGARIA 64,25
3 TEMP JIVKO DOBREV BULGARIA 73,45

Finala CNC 1* (pe format CCI1*)

 Locul Cal Călăreț              Țară Punctaj TOTAL
1 EROS CĂLIN NEMEȘ ROMÂNIA 75,06
2 OLIMPIA MIHAI VAJNAR ROMÂNIA 76,45

NOVICI

 Locul Cal Călăreț              Țară Punctaj TOTAL
1 FUNNY FLIGHT CĂLIN NEMEȘ ROMÂNIA 52,03
2 LAMBADA SVETLIN KRSASTANOV ROMÂNIA 58,30
3 EPIC ADRIAN GHERGHINĂ 61,75

Prenovici și Finală Campionat CNC Copii și Juniori

 Locul Cal Călăreț              Țară Punctaj TOTAL
1 PERRY BIANCA RADU (amatori) ROMÂNIA 64,38
1 KIRASMUCIG SANDRA TAKACS (copii și juniori) ROMÂNIA 100,7294,95

ATELJE 2 CAI CNC 1* format 4

 Locul Conducător              Țară Punctaj TOTAL
1 Bodó Zoltán ROMÂNIA 348.00
2 Bartha Eduárd ROMÂNIA 363.08
3 Cioma Andrei ROMÂNIA 381.61

ATELJE 4 CAI CNC 1* format 4

 Locul Conducător              Țară Punctaj TOTAL
1 Bodó Zoltán ROMÂNIA 210,05
2 Bartha Eduárd ROMÂNIA 239,69
3 Romfeld Zsolt ROMÂNIA 266,97

_MG_2185

Arbitrii și oficialii prezenți la ediția 2015 au reprezentat Marea Britanie, Irlanda, Africa de Sud, Belgia, Bulgaria și România.

Informaţii despre eveniment găsiti şi pe http://www.karpatiahorse.ro/ sau pe pagina oficială de Facebook, https://www.facebook.com/karpatiahorse.

Evenimentul este organizat de Fundația Cantacuzino Florești, în colaborare cu Asociația Ecvestră Hipohouse, cu implicarea și participarea directă a Federației Ecvestre Române (FER) și a Federației Ecvestre Internaționale (FEI).

Evenimentul a fost susținut de: Campofrio

Sponsori: Nissan, Ciuc, Michelin, John Deere, Ipso, Pluriva, Gutuie.ro, MSL, R&M Audit, Aqua Carpatica, Pentru-Cai.ro, Otto, Bristot, Tedi, Gonzales.

Parteneri media: TVR, Magic FM, VIVA, sportnews.ro, Romania Liberă, Academia Cațavencu, Casa Mea, IqAds, getlokal, Observator Cultural, 24FUN.

 

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.