Iuliana Tudor de la TVR devine ambasadoare pentru campania „Fii eroul acestei poveşti. Învinge leucemia”

0

Vedeta TVR, Iuliana Tudor, devine ambasadoarea ARIL pentru Campania de strângere de fonduri de la SUUB.

iuliana-tudor

Asociaţia Română Împotriva Leucemiei (ARIL) anunţă că prezentatoarea TVR, Iuliana Tudor, a acceptat să devină ambasadoarea Campaniei de strângere de fonduri „Fii eroul acestei poveşti. Învinge leucemia”. Campania are ca scop dotarea Laboratorului secţiei de hematologie a Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB) cu un flowcitometru nou, aparat care costă circa 200.000 de euro şi care asigură o diagnosticare corectă şi rapidă a bolnavilor de leucemie.

ARIL va organiza, pe 25 şi 28 februarie, cu sprijinul Şcolii de Dans şi Actorie EcArt Studio, două reprezentaţii de teatru menite strângerii de fonduri. Primul spectacol va avea loc pe data de 25 februarie la Palatul Naţional al Copiilor, Sala Mică, iar cel de-al doilea va avea loc pe data de 28 februarie la Teatrul Naţional, Sala Media. Ambele evenimente se vor desfăşura începând cu orele 18:00.

Citește și alte informații de Bine despre România!

Cu prilejul celor două evenimente, copiii de la Şcoala de Dans şi Actorie EcArt Studio vor pune în scenă piesa de teatru “Alice în Ţara Minunilor”. Preţul biletelor este de 50 de lei şi pot fi achiziţionate de pe blt.ro şi biletoo.ro.

Mai mult, cu ocazia spectacolului caritabil de la Palatul Naţional al Copiilor, participanţii vor putea achiziţiona o serie de produse realizate manual, precum bijuterii, îmbrăcăminte sau mărţişoare.

ARIL şi Şcoala de Dans şi Actorie EcArt Studio au dat startul evenimentelor organizate în sprijinul campaniei de strângere de fonduri în luna decembrie 2013.

Flowcitometrul este, la ora actuală, cel mai exact instrument de diagnosticare pentru cancerul sangvin, toate marile centre hematologice din lume având în dotarea laboratoarelor astfel de aparate.

În România, la ora actuală, există numai câteva astfel de aparate performante, care sunt menite să deservească toţi bolnavii de cancer sangvin, fie ei adulţi sau copii. În condiţiile în care ţara noastră înregistrează mii de bolnavi de leucemie anual, numărul flowcitometrelor este total insuficient.

Aproximativ 90% din cazurile de leucemie se înregistrează la adulţi, iar, la nivel mondial, statisticile arată că unul din patru oameni poate dezvolta pe parcursul vieţii o formă de cancer.

Până în 2013, la nivel mondial, s-au înregistrat 48.610 cazuri noi de leucemie, dintre care 23.720 s-au soldat cu decese. Potrivit unor statistici recente, România ocupă locul 10 în rândul statelor europene în ceea ce priveşte incidenţa cancerului. Rata îmbolnăvirilor avansează cu 0,1% în fiecare an, trendul crescător fiind identificat în ultimii zece ani.

Despre ARIL

Asociaţia Română Împotriva Leucemiei a fost înfiinţată în 2006 de Monica Bunaciu, care a învins leucemia după o lungă luptă. ARIL s-a implicat până în prezent în cazurile câtorva mii de pacienţi, ajutându-i să se trateze în ţară sau în străinătate.

Pentru mai multe informaţii, vizitaţi www.aril.ro.

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează