Iuliana Tudor de la TVR devine ambasadoare pentru campania „Fii eroul acestei poveşti. Învinge leucemia”

0

Vedeta TVR, Iuliana Tudor, devine ambasadoarea ARIL pentru Campania de strângere de fonduri de la SUUB.

iuliana-tudor

Asociaţia Română Împotriva Leucemiei (ARIL) anunţă că prezentatoarea TVR, Iuliana Tudor, a acceptat să devină ambasadoarea Campaniei de strângere de fonduri „Fii eroul acestei poveşti. Învinge leucemia”. Campania are ca scop dotarea Laboratorului secţiei de hematologie a Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB) cu un flowcitometru nou, aparat care costă circa 200.000 de euro şi care asigură o diagnosticare corectă şi rapidă a bolnavilor de leucemie.

ARIL va organiza, pe 25 şi 28 februarie, cu sprijinul Şcolii de Dans şi Actorie EcArt Studio, două reprezentaţii de teatru menite strângerii de fonduri. Primul spectacol va avea loc pe data de 25 februarie la Palatul Naţional al Copiilor, Sala Mică, iar cel de-al doilea va avea loc pe data de 28 februarie la Teatrul Naţional, Sala Media. Ambele evenimente se vor desfăşura începând cu orele 18:00.

Citește și alte informații de Bine despre România!

Cu prilejul celor două evenimente, copiii de la Şcoala de Dans şi Actorie EcArt Studio vor pune în scenă piesa de teatru “Alice în Ţara Minunilor”. Preţul biletelor este de 50 de lei şi pot fi achiziţionate de pe blt.ro şi biletoo.ro.

Mai mult, cu ocazia spectacolului caritabil de la Palatul Naţional al Copiilor, participanţii vor putea achiziţiona o serie de produse realizate manual, precum bijuterii, îmbrăcăminte sau mărţişoare.

ARIL şi Şcoala de Dans şi Actorie EcArt Studio au dat startul evenimentelor organizate în sprijinul campaniei de strângere de fonduri în luna decembrie 2013.

Flowcitometrul este, la ora actuală, cel mai exact instrument de diagnosticare pentru cancerul sangvin, toate marile centre hematologice din lume având în dotarea laboratoarelor astfel de aparate.

În România, la ora actuală, există numai câteva astfel de aparate performante, care sunt menite să deservească toţi bolnavii de cancer sangvin, fie ei adulţi sau copii. În condiţiile în care ţara noastră înregistrează mii de bolnavi de leucemie anual, numărul flowcitometrelor este total insuficient.

Aproximativ 90% din cazurile de leucemie se înregistrează la adulţi, iar, la nivel mondial, statisticile arată că unul din patru oameni poate dezvolta pe parcursul vieţii o formă de cancer.

Până în 2013, la nivel mondial, s-au înregistrat 48.610 cazuri noi de leucemie, dintre care 23.720 s-au soldat cu decese. Potrivit unor statistici recente, România ocupă locul 10 în rândul statelor europene în ceea ce priveşte incidenţa cancerului. Rata îmbolnăvirilor avansează cu 0,1% în fiecare an, trendul crescător fiind identificat în ultimii zece ani.

Despre ARIL

Asociaţia Română Împotriva Leucemiei a fost înfiinţată în 2006 de Monica Bunaciu, care a învins leucemia după o lungă luptă. ARIL s-a implicat până în prezent în cazurile câtorva mii de pacienţi, ajutându-i să se trateze în ţară sau în străinătate.

Pentru mai multe informaţii, vizitaţi www.aril.ro.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are 20 de ani de experiență ca trainer, facilitator pentru peste 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat (inclusiv social), ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.