Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Iubirea in cuplu?

0

Fundatia Calea Victoriei va invita in 23 februarie la un dialog intre: actrita Ana-Maria Karina Nagy si Mario Barangea, in contradictoriu dar si in completare, varianta domnului si a doamnei asupra celui mai aprins subiect in istoria omenirii: Iubirea in cuplu?

Cei doi vor discuta si isi vor sustine, pe rind ideile si gindurile despre IUBIREA in CUPLU si, impreuna cu publicul, vor ajunge la raspunsurile sau intrebarile potrivite fiecaruia dintre noi.

Karina Nagy: Iubirea este ceea ce noi numim energie. Este un fragment din Dumnezeu pe care tot noi il numim Suflet sau Spirit. Iubirea este ceea ce aleg sa impartasesc! Am primit-o neconditionat de la Dumnezeu, care ma accepta orice as face si ma iubeste continuu. Ceea ce primesti neconditionat dai neconditionat. Cine esti TU sa conditionezi acest proces? Raspunsul … Ego!Din aceasta perspectiva Cuplul este relatia prin care impartasesc iubirea neconditionata de care sunt capabila, in detrimentul Egoului meu care nascoceste metode de pedepsire a partenerului.

Solutia la problemele din cuplu: Vezi pe harta lui Jung ce format al Egoului accesezi, si maturizeaza-te! Maturizarea presupune acceptarea propriei fiinte asa cum e (constiinta de sine, apreciere de sine). Cand ma accept pe deplin pe mine (ma vindec de frica de a nu fi valoroasa, a nu primi atentie, a nu fi iubita, a fi nimic = frica de moarte) pot sa imi accept prietenii si partenerul exact asa cum sunt in esenta lor … iubesc neconditionat!

Mario Barangea: ”Am nevoie de spatiu…” , ”am nevoie de timp…” – doar doua dintre sintagmele cele mai des auzite in interiorul unui cuplu. Am zis ”interiorul unui cuplu”? Am gresit… In cele mai multe cazuri nu prea exista decat exteriorul acestuia.

Cum se pot vindeca doua singuratati alaturate, de ce laptele si mierea inceputului se transforma in venin si acreala, cum a devenit naturaletea tabu si multe alte subiecte incomode sau neprietenoase prezentate cu mult umor si deschidere intr-o conferinta nonconformista.

Va asteptam, asadar, la Cafeneaua Dalles, intr-o atmosfera relaxanta sa cautam impreuna cel mai potrivit raspuns la cele mai nepotrivite intrebari legate de viata in doi.

Lector: Ana-Maria Karina Nagy, Mario Barangea

Data incepere: 23 Februarie; Ora curs: 19:00

Cost: 30 ron; Cost studenti: 25 ron

Locul desfasurarii: Cafeneaua Dalles (Libraria Dalles) – Bd. Nicolae Balcescu, nr.18.

Inscriere la CONTACT@VICTORIEI.RO              

 

 

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur „delicatese culturale”, impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.