Iubire, atrocitate şi grandoare în “Turandot” într-o conferinţă interactivă cu Tiberiu Soare

0

Joi,  19 aprilie (ora 19.30),  la Opera Naţională Bucureşti,  va avea loc cea de-a patra  conferinţă-eveniment, organizată de Fundaţia Calea Victoriei, în parteneriat cu instituţia gazdă.

Conferinţa, cu tema  “Iubire, atrocitate si grandoare  în opera Turandot” (Giacomo Puccini), va fi moderată de dirijorul Tiberiu Soare.

Tiberiu Soare este unul dintre cei mai valoroşi şi cunoscuţi dirijori din tânăra generaţie. Povestea operei <Turandot>, plasată într-un spaţiu al basmului, este originală şi atipică. Se bazează pe piesa scrisă de Carlo Gozzi inspirată de o poveste persană din <1001 de nopţi>. Acţiunea se petrece într-un spaţiu atemporal, marcat de ciclicitate. Opera este neterminată, iar elemental său specific din punct de vedere al influenţelor muzicale este inspiraţia din muzica chineză, elementul exotic – Chinoiserie ”, ne spune Tiberiu Soare.

Acest eveniment este al patrulea din seria conferinţelor ce se vor desfăşura lunar în Sala Studio a Operei Naţionale Bucureşti,  până în iunie 2012.

Programul cultural “Pentru ce mergem la Opera?”, iniţiat de Fundaţia Calea Victoriei împreună cu Tiberiu Soare şi găzduit de ONB, îşi propune să iniţieze tinerii şi publicul larg în frumuseţea şi complexitatea muzicii de operă, prin abordarea tematicii ei în cadrul unor conferinţe-eveniment. Noutatea proiectului constă în abordarea tematicii muzicii de operă într-o manieră interactivă şi relaxată, ce permite apropierea publicului de un stil de muzică pe cât de spectaculos pe atat de greu accesibil pentru cei neiniţiaţi.

Subiectele/Operele abordate în cadrul conferinţelor fac parte din repertoriul actual al Operei Naţionale Bucureşti. După familiarizarea cu cateva noţiuni teoretice şi istorice în cadrul conferinţelor susţinute de Tiberiu Soare, participanţii pot vedea sau revedea cu alţi ochi operele aduse în discuţie, consolidandu-şi cunoştinţele prin experienţa personală.

Mai jos puteţi citi programul următoarelor conferinţe din cadrul acestui proiect:

1.”L’Elisir d’Amore” (Elixirul dragostei): iubire, magie si alte iluzii (Gaetano Donizetti) – 17 mai                                                  2. Commedia dell’Arte întâlneste muzica în “Barbierul din Sevilla” (G. Rossini) – 7 iunie

Biletele pentru aceste conferinţe pot fi achiziţionate de la casa de bilete a Operei Naţionale Bucureşti sau on-line de pe site-ul oficial al instituţiei.

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează