Istoria aviației în Plaza România din București

0

 Plaza România va găzdui în acest weekend, 31 august – 2 septembrie, cu ocazia ”Zilei Aerofilateliei Românești”, o expoziție cu timbre, colițe, stampile și plicuri care marchează cele mai importante evenimente aviatice ale istoriei României. Anul acesta ștampila “Zilei Aerofilateliei Românești” este dedicată lui Aurel Vlaicu, pentru mitingurile aviatice desfășurate acum un secol de la Cernăuți la Vrset și de la Giurgiu la Deva.

Printre cele mai însemnate momente celebrate se regăsesc împlinirea a 100 de ani de la înființarea aeroportului Băneasa de către prințul George Valentin Bibescu, 100 de ani de la mitingurile aviatice ale marelui patriot Aurel Vlaicu, 90 de ani de la realizarea primei linii aeriene transcontinentale internaționale pentru pasageri, mărfuri și poștă din lume dar și aterizarea primului avion al Companiei Franco-Române de Navigație Aeriană de la Paris, 80 de ani de la realizarea recordului mondial absolut la parașutism de către Smaranda Brăescu la Sacramento din SUA.

Pe plan național, în 1926 se inaugurează liniile aeriene București – Galați – Iași și București – Galați – Chișinău, iar de la 1 septembrie 1928 putem vorbi de curse aeriene cu program regulat. Cu aceasta ocazie a fost emisă și prima serie de mărci poștale cu subiect aviatic denumită C.RAIU, în amintirea aviatorului Craiu Vasile.

Partenerul evenimentului este Fundația Culturală BARTOC, care promovează istoria aviației, aerofilateliei românesti și universale.

 

 

Grupul Anchor este prezent în România din 1997 fiind unul dintre cei mai puternici jucători de pe piață,  având în portofoliul său proiecte de retail, residence și clădiri de birouri. Printre realizările Anchor Grup în România se numără Bucureşti Mall și Plaza România, dar și Shopping MallDova, centru comercial deschis în Chişinău, Republica Moldova, Anchor Plaza, prima clădire de birouri de clasă A integrată cu un centru comercial, InCity Residences, ansamblu rezidenţial situat în centrul oraşului și un cinematograf, Movieplex. Valoarea totală a investiţiilor se ridică la circa 250 milioane euro, continuându-se activ dezvoltarea unor proiecte de anvergură şi extinderea platformei de servicii.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează