Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Invitati speciali si proiectii extraordinare la Festivalul International de Film Bucuresti

0

Invitatul special al celei de-a 9-a ediții a Festivalului Internaţional de Film Bucureşti (B-EST) este cineastul israelian Amos Gitai, posesorul unei filmografii impresionante, ce însumează peste 50 de scurtmetraje, documentare și lungmetraje de ficțiune, printre care Eden (2001), Kedma (2002), Alila (2003), Țara Făgăduinței (2004) sau Lullaby to My Father (2011). Opera lui Amos Gitai a fost subiectul unor retrospective importante organizate la Centrul Pompidou, Lincoln Center, Kunstwerk Berlin și Cinematecile din Madrid, Ierusalim, Paris, Sao Paulo, Tokio sau Toronto.

 Il Gattopardo

Regizorul israelian va prezenta la București filmul Free Zone / Zonă liberă (2005), cu Natalie Portman, Hana Laszlo, Hiam Abbass și Carmen Maura în rolurile principale, iar la sfârșitul proiecției va participa la o sesiune Q&A.

 

Un alt invitat de marcă a festivalului este producătorul italian Grazia Volpi, care a lucrat în ultimii ani aproape în exclusivitate cu frații Paolo și Vittorio Taviani. Grazia Volpi va fi prezentă la București în dublă calitate: ca producător al filmului Cesare deve morire, laureat cu Ursul de Aur în 2012 și care va fi prezentat în cadrul Galei de închidere și, de asemnea, ca membru al juriului secțiunii competitive. Ceilalți jurați ai B-EST 2013 sunt Horia Lapteș, director de imagine de origine română, Dragan Marinkovic, organizatorul Festivalului de Film Documentar și de Scurtmetraj de la Belgrad și al Festivalului Național de Film din Serbia,  André Ceuterick, directorul Festivalului de Film de la Namur și al Festivalului Filmului de Dragoste de la Mons. Președintele juriului este reputatul critic de film Dan Făinaru, colaborator permanent la Screen International.

 

Pentru al treilea an consecutiv, festivalul va avea şi un juriu al criticii, compus de această dată din Anca Grădinariu, Florin Barbu și prof. univ. dr. Laurențiu Damian.

 

La fel ca în fiecare an, Festivalul Internațional de Film București va acorda Premii de Excelență unor nume importante ale cinema-ului românesc. Laureații din acest an sunt Victor Rebengiuc și doctor honoris causa Elisabeta Bostan.Festivalul va proiecta Niki Ardelean, colonel în rezervă (regia Lucian Pintilie pe un scenariu de Cristi Puiu și Răzvan Rădulescu, de la a cărui premieră se împlinesc 10 ani) și, în cadrul secțiunii „Filmele copiilor”, Veronica (1972), Zâmbet de soare (1988) și Campioana (1990), în copii restaurate.

 

Pe 19 martie ne-a părăsit Irina Petrescu, laureată anul trecut a unui premiu de excelență. Echipa București IFF a decis să difuzeze, in memoriam, un clasic al cinema-ului românesc, Facerea lumii (1971, regia Gheorghe Vitanidis), în care marii actrițe i-au dat replica Colea Răutu, Liviu Ciulei și Virgil Ogășanu.

 

În 2013 se împlinesc 50 de ani de la premiera Ghepardului. Sâmbătă 20 aprilie, cinefilii vor avea ocazia unică să (re)vadă capodopera lui Visconti în versiune integrală și restaurată digital.

 

Cea de-a 9-a ediție a Festivalului Internațional de Film București, cel mai vechi festival competitiv din Capitală destinat exclusiv filmului de lung-metraj, va avea loc în perioada 15-21 aprilie 2013, la Cinema Studio, NCRR – Studioul Horia Bernea și sala Elvira Popescu.

 

——————————————————————————————————————–

Festivalul Internațional de Film București este organizat de Fundația Culturala CHARTA cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei (CNC)

 

Transportatori oficiali al festivalului: Air France și KLM

 

Clubul festivalului: Control

 

Parteneri oficiali: Le Boutique Hotel Moxa, Bristot, DHL, Beautik Haute Parfumerie

 

Mașina oficială a Festivalului este oferită de Autoklass – Centru autorizat de vânzări și service Mercedes-Benz

 

Parteneri tradiționali: Uniunea Cineaștilor din România, Noul Cinematograf al Regizorului Roman, Muzeul Țăranului Român, Asociația Culturală Macondo, Independența Film, Institut Francais de Bucarest, British Council, American Cultural Center și Radio Guerrilla.

 

Parteneri principali media: Money TV și Money.ro

 

Parteneri media: Cocor Media Channel, Cațavencii, Dilema Veche, Șapte Seri, BeWhere!, Ring, Ziarul Centrul Vechi, Revista VIP, Ziarul Metropolis, Forbes, Cinemagia, Cinefan, CinemaRx, Koolhunt, Liternet, Cooperativa Urbana, Calendar Evenimente, Studentie.ro, Urban Things, LaUnCeai.ro, Blog de Cinema, Ziare.com, Orasulm.eu.

 

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.