Investiții de 135.000 euro finalizate la Proiect Mozaic

0

Economia socială, un concept care prinde un contur consistent în România

Proiect Mozaic este o întreprindere socială inițiată cu fonduri europene în 2012 de către Fundația Dezvoltarea Popoarelor. De la inițierea sa până în prezent au fost investiți peste 135.000 euro în dezvoltarea fabricii de mozaic ceramic din Popești-Leordeni. Fondurile au provenit din surse europene (90.000 euro) și  surse private (45.000 euro) și au fost direcționate către achiziționarea de echipamente de ultimă generație și amenajarea spațiilor de lucru. Investițiile din acest an se ridică la circa 35.000 euro în vederea îmbunătățirii procesului de producție și de marketing.

“Am reușit să dezvoltăm prima întreprindere socială din țara noastră care realizează mozaic ceramic, în ciuda trendului general negativ al pieței construcțiilor. Ne-am propus să acoperim o nișă de piață cu aceste produse customizate pe fiecare client și, în același timp, să oferim locuri de muncă tinerilor cu probleme de integrare socială. Suntem mulțumiți că, în tot acest context economic, nu foarte favorabil, am reușit să producem până acum peste 10.500 mp de mozaic. Ceea ce este cel mai îmbucurător pentru noi este faptul că economia socială a devenit un concept care prinde un contur consistent în România”, Simona Carobene, administrator Proiect Mozaic.

Produsele de la Proiect Mozaic pot fi achiziționate de la distribuitori sau comandate direct la fabrică, iar pentru mai multe detalii se poate consulta și pagina web www.fabricademozaic.ro.

“Clienții noștri beneficiază și de consiliere artistică, având în vedere că produsele sunt customizate 100%. Cele mai multe comenzi sunt combinații de culori vesele și pastelate, motive tradiționale românești sau personaje din desene animate. Am primit și cereri mai bizare, cum ar fi un mozaic realizat în culori foarte strălucitoare”, precizează Simona Carobene.

fabrica de mozaic3

Fabrica de mozaic este configurată pentru o capacitate de producție între 1800 și 2200 mp pe lună, în funcție de complexitatea modelelor. “Ne propunem pentru 2015 să ajungem la producție medie lunară de 1200 mp de mozaic, prin creșterea și diversificarea eforturilor în zona de vânzări și marketing”, menționează Simona Carobene.

Pe baza experienței cu fabrica de mozaic, Fundația Dezoltarea Popoarelor implementează un nou proiect de economie socială prin dezvoltarea a încă trei întreprinderi de acest tip în Arad, Cluj și Dâmbovița. Astfel, la Arad se va construi o fabrică de pavele, iar la Cluj și Cojasca (Dâmbovița) două firme vor demara activitatea în domeniul serviciilor de curățenie. Proiectul poartă numele ”SuccES Întreprinderi sustenabile pentru incluziune” și se desfășoară începând cu luna octombrie a acestui an, pe parcursul a 12 luni. Valoarea totală a bugetului este de 2.426.893,56 lei și este cofinanțat  din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. POSDRU/168/6.1/S/146329.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.