Invata sa-ti ajuti mediul cu Make it gREen, make it count!

0

AIESEC Bucuresti lanseaza prima editie a proiectului Make it gREen, make it count, in perioada 4 februarie – 17 martie, cu scopul de a oferi educatie ecologica intr-un mediu international, elevilor din clasele V-VII.

 

Inceputul acestui an acorda elevilor sansa de a se implica intr-un proiect educational bazat pe educatie ecologica si de a se dezvolta intr-un mediu interactiv prin intermediul workshop-urilor sustinute de studenti internationali.

Studentii internationali din Peru, Brazil, Kazakhstan, Egypt, Ukraine, Moldavia si Indonesia, vor sustine sesiuni de educatie ecologica in 5 dintre cele mai bune scoli ale capitalei.

Programul fiecarei scoli este urmatorul:

  • Scoala nr.50 (4-9 februarie),
  • Scoala  nr.51 (11-16 februarie),
  • Scoala  nr.52 (18-23 februarie),
  • Scoala  Centrala (25-2 martie),
  • Scoala  nr.58 (4-9 martie).

Proiectul se va desfasura timp de o saptamana in fiecare scoala si va avea urmatoarea structura:

  • o ora de Engleza – in care se vor prezenta tarile si culturile studentilor internationali;
  • o ora de educatie civica–  in care se vor prezenta procesul de reciclare, starea actuala a Romaniei si a tarilor studentilor internationali in ceea ce priveste reciclarea si pasii pe care ii putem face pentru a ne mari gradul de reciclare.
  • o ora de Arte plastice– se va desfasura sub forma unui workshop creativ. Se va lucra impreuna cu elevii la proiecte prin care lucrurile vechi capata o noua forma si o noua intrebuintare .
  • un eveniment– ce va avea loc la sfarsitul fiecarei saptamani in care se vor expune toate proiectele elevilor lucrate la workshop, la care vor participa parintii si profesorii. Dintre toate lucrarile elevilor se vor alege cateva castigatoare, ce vor fi expuse la evenimentul final. Acesta va fi sub forma unei licitatii, unde vor fi premiate cele mai bune proiecte ale elevilor, iar cei ce vor fi prezenti la eveniment, nu numai ca vor avea sansa sa vada proiectele, ci le pot chiar achizitiona. De asemenea, acest eveniment este un bun prilej pentru a ajuta relatia copiilor cu mediul, facand o donatie in sprijinul acestui proiect.

Partenerii care sustin evenimentul sunt: ISMB, Reciclare Creativa, Green Revolution si Incubator 107.
Pentru mai multe informatii despre Make it gREen, make it count, accesati site-ul www.aiesecbucharest.ro

AIESEC este cea mai mare organizatie non-guvernamentala pentru tineri din intreaga lume. Prezenta in peste 113 tari si teritorii, cu mai bine de 60.000 membrii, AIESEC are o experienta de 64 de ani in dezvoltarea personala si profesionala a tinerilor. AIESEC Bucuresti (www.aiesecbucharest.ro) a fost primul ONG activ din Romania, incepand cu martie 1990. Organizatia ofera tinerilor o experienta de dezvoltare integrala bazata pe oportunitati de leadership, posibilitati de schimb de experienta internationala, de participare la conferinte, platforme virtuale si activitati de invatare in cadrul unui mediu international.

1

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.