Invata sa-ti ajuti mediul cu Make it gREen, make it count!

0

AIESEC Bucuresti lanseaza prima editie a proiectului Make it gREen, make it count, in perioada 4 februarie – 17 martie, cu scopul de a oferi educatie ecologica intr-un mediu international, elevilor din clasele V-VII.

 

Inceputul acestui an acorda elevilor sansa de a se implica intr-un proiect educational bazat pe educatie ecologica si de a se dezvolta intr-un mediu interactiv prin intermediul workshop-urilor sustinute de studenti internationali.

Studentii internationali din Peru, Brazil, Kazakhstan, Egypt, Ukraine, Moldavia si Indonesia, vor sustine sesiuni de educatie ecologica in 5 dintre cele mai bune scoli ale capitalei.

Programul fiecarei scoli este urmatorul:

  • Scoala nr.50 (4-9 februarie),
  • Scoala  nr.51 (11-16 februarie),
  • Scoala  nr.52 (18-23 februarie),
  • Scoala  Centrala (25-2 martie),
  • Scoala  nr.58 (4-9 martie).

Proiectul se va desfasura timp de o saptamana in fiecare scoala si va avea urmatoarea structura:

  • o ora de Engleza – in care se vor prezenta tarile si culturile studentilor internationali;
  • o ora de educatie civica–  in care se vor prezenta procesul de reciclare, starea actuala a Romaniei si a tarilor studentilor internationali in ceea ce priveste reciclarea si pasii pe care ii putem face pentru a ne mari gradul de reciclare.
  • o ora de Arte plastice– se va desfasura sub forma unui workshop creativ. Se va lucra impreuna cu elevii la proiecte prin care lucrurile vechi capata o noua forma si o noua intrebuintare .
  • un eveniment– ce va avea loc la sfarsitul fiecarei saptamani in care se vor expune toate proiectele elevilor lucrate la workshop, la care vor participa parintii si profesorii. Dintre toate lucrarile elevilor se vor alege cateva castigatoare, ce vor fi expuse la evenimentul final. Acesta va fi sub forma unei licitatii, unde vor fi premiate cele mai bune proiecte ale elevilor, iar cei ce vor fi prezenti la eveniment, nu numai ca vor avea sansa sa vada proiectele, ci le pot chiar achizitiona. De asemenea, acest eveniment este un bun prilej pentru a ajuta relatia copiilor cu mediul, facand o donatie in sprijinul acestui proiect.

Partenerii care sustin evenimentul sunt: ISMB, Reciclare Creativa, Green Revolution si Incubator 107.
Pentru mai multe informatii despre Make it gREen, make it count, accesati site-ul www.aiesecbucharest.ro

AIESEC este cea mai mare organizatie non-guvernamentala pentru tineri din intreaga lume. Prezenta in peste 113 tari si teritorii, cu mai bine de 60.000 membrii, AIESEC are o experienta de 64 de ani in dezvoltarea personala si profesionala a tinerilor. AIESEC Bucuresti (www.aiesecbucharest.ro) a fost primul ONG activ din Romania, incepand cu martie 1990. Organizatia ofera tinerilor o experienta de dezvoltare integrala bazata pe oportunitati de leadership, posibilitati de schimb de experienta internationala, de participare la conferinte, platforme virtuale si activitati de invatare in cadrul unui mediu international.

1

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează