Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Învaţă să fii părinte la Conferinţa Părinţilor Isteţi, 16 Aprilie 2011

0

16 Aprilie, Conferinţa Părinţilor Isteţi: „Ai Copil. Învaţă să fii părinte”

Fundaţia Varlaam Mitropolitul şi Asociaţia Părinţilor Isteţi, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, organizează sâmbătă, 16 Aprilie în Aula Mare a Academiei de Studii Economice din București, cea de-a doua conferinţă dedicată părinţilor care vor să se dezvolte pe ei înşişi şi care ştiu că a fi părinte se învaţă pe tot parcursul vieţii. Conferința ”Ai copil. Învață să fii părinte!” face parte dintr-o serie de evenimente bi-anuale, organizate în Iaşi şi Bucureşti, cu perspectivă de extindere şi în alte oraşe din ţară.

Conferința de la București vine la două săptămâni după ce primul eveniment din seria ”Ai copil. Învață să fii părinte!” a avut loc la Iași, pe 2 aprilie, în prezența a 350 de participanți.

Agenda conferinţei de la București cuprinde intervalul orar 10:00 – 19:00, timp în care cei aproximativ 300 de participanţi vor interacţiona cu medici, psihologi, specialişti în comunicare şi formare şi teologi. La finalul celor 6 sesiuni ale conferinţei, părinţii participanţi vor fi iniţiati în regulile de bază ale igienei relaţionale, vor afla care sunt efectele patologice ale aditivilor alimentari şi alimentelor rafinate, vor conştientiza importanţa şi impactul emoţiilor în relaţia cu copilul şi vor afla cum pot creşte un copil autonom, conştient de propriile nevoi, cât şi de nevoile celor din jur.

Primii 50 de părinţi care cumpără bilet îşi pot înscrie copiii la Atelierele de Creativitate şi Mindlab, care se vor desfăşura în paralel cu sesiunile conferinţei.

„În ritmul alert şi în vâltoarea informaţională de azi îţi e din ce în ce mai greu să discerni “ce e cu adevărat mai bun”, aşa încât copilul tău să devină sănătos, autonom, responsabil şi iubitor, cu stimă de sine, echilibrat, nonviolent şi să se bucure de viaţă în orice împrejurare. Conferinţa „Ai Copil. Învaţă să fii părinte” este primul pas spre misiunea de a crea o comunitate de părinţi implicaţi, care caută soluţii viabile şi cu sens, aşa încât copiii lor să devină oameni cu adevarăt, împliniţi şi bucuroşi în realitatea secolului 21.”, a declarat Cristina Gheorghe, Director Executiv al Fundaţiei Varlaam Mitropolitul.

Conferinţa din București are ca partener Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului. Sponspori: Microsoft şi Milli. Parteneri Media: TVR și Radio Itsy Bitsy.

 

___________________________________________________________________________

 

Agenda evenimentului

–          10:00 – 10:30: Introducere în temă cu Adriana Titieni

–          10:30 – 12:00: O nouă aritmetică relațională

Speaker: Cristina Neguț

–          12:00 – 12:15: Pauză

–          12:15 – 13:30: Putem comunica nonviolent?

Speaker: Monica Reu

–          13:30 – 15:00: Pauză de prânz

–          15:00 – 15:15 Internetul, bun sau rău?

Speaker: Reprezentant Microsoft

–          15:15 – 16:15: Emoțiile și formarea “minții” copiilor

Speaker: Sorin Mihalache

–          16:15 – 16:30: Pauză

–          16:30 – 17:30: Greșeli majore în alimentație

Speaker: Prof. Dr. Pavel Chirilă

–          17:30 – 17:45: Pauză

–          17:45 – 18:45: De fusta mamei sau pe picioarele mele? Autonomie vs Dependență

Speaker: Diana Stănculeanu

–          18:45 – 19:00: Concluziile zilei. Instrumente.

Speaker: Adriana Titieni

 

Biletele se pot achiziționa pe www.aicopil.ro. Prețul unui bilet este de 90 de lei.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.