Invata cum poti sa fii un bun parinte adoptiv

0

Între 25 februarie și 12 martie deschidem înscrierile la cursul pentru atestarea ca părinte adoptiv, pe care Ador Copiii îl va organiza în București. La acest curs vor putea participa familii biparentale sau monoparentale care doresc să adopte, cu condiția domicilierii în sectorul 3 sau 4 din București (pentru moment). Limita de înscriere la curs este de 8 familii. 

logo - variations

Pentru detalii vă rugăm să ne contactați din timp pe adresa de e-mail office@adorcopiii.ro.

De asemenea, suntem deosebit de onorați să anunțăm partenerii cu sprijinul cărora vom susține activitățile din București și anume Fundația Mereu AproapeCentrul Educațional Adlerian psihoterapeut Elena Șerban, DGASPC Sector 3 și DGASPC Sector 4. Mulțumim tuturor pentru implicare și suport!

Activitățile din București vor fi organizate în spațiul pus cu generozitate la dispoziție de Fundația Mereu Aproape, din Str. Austrului, nr. 50, Sector 2.

Cursul face parte din procedura de evaluare a potențialilor adoptatori pentru obținerea atestatului va începe în 15 martie și va avea ca obiective:

– explorarea, cunoașterea, înțelegerea situațiilor de viață, familiale, psihice, medicale, instituționale care sunt orchestrate, simultan, în procesul de „a deveni părinte” și a implicațiilor în parcursul pre-adopției, adopției propriu-zise și post-adopției
– reflectarea și elaborarea potențialelor dificultăți (afective, de relaționare, familiale etc.) ale fiecărui părinte care ar dori să adopte un copil
– înțelegerea situației trecute a copilului adoptat și a faptului că istoria sa familială și instituţională necesită o acceptare mentală și afectivă de către fiecare părinte adoptiv
– explorarea și înțelegerea lumii interne a unui copil, în general, dar și în situația specifică a adopției
– suport psihologic pentru configurarea unei viitoare familii

Cursul a fost apreciat ca excelent de către participanți, aceștia declarându-se mult mai pregătiți în privința integrării copilului adoptat în familie și a gestionării următoarelor etape din procedura adopției.   

‘Sunt extrem de recunoascătoare pentru cursul de adopție (obligatoriu! și pe care l-aș fi prelungit :)) pe care ni l-a oferit Ador Copiii. A fost minunat să învăț de la voi – să mi se confirme că unele lucruri le-am făcut bine, să văd că unele din ele pot fi îndreptate și făcute mai bine și să aflu o gramadă de alte lucruri interesante și utile. Mulțumim mult pentru grija voastră pentru copilașii ăștia frumoși și pentru răbdarea cu care ne-ați invatat să fim părinți mai buni!’
Ema B.


Asociația Ador Copiii este un proiect unic, inspirational pentru România, inițiat de părinți adoptivi din dorința de a-și aduce propria experiență în folosul dezvoltarea sistemului de protecţie a copilului și de a contribui la fluidificarea procesului de adopție.

Pentru a fi la curent când vom organiza astfel de cursuri și în alte orașe, vă rugăm să vă înregistrați AICI.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează