Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Introducere in psihologia lui Carl Gustav Jung

0

Introducere in psihologia lui Carl Gustav Jung

(26 – 28 AUGUST)

fundatia calea victoriei

 

Acest atelier se concentreaza in jurul personalitatii si scrierilor lui Carl Gustav Jung, psihiatru elvetian, discipol si disident al lui Freud, gnostic, metafizician si analist al fenomenului religios, recunoscut mai ales ca intemeietorulpsihologiei analitice.

Va propunem o familiarizare cu psihologia lui Carl Gustav Jung prin intermediul unor povesti si imagini fabuloase care va vor ajuta sa intelegeti inclusiv calea prin care acesta a ajuns la propriile descoperiri. Vom descoperi acesta fascinanta poveste a vietii si a gandirii lui Jung si vom vedea ca povestea lui poate avea si un rol profund inspirator pentru aceia care sunt ei insisi in cautarea propriului drum.

Vom analiza impreuna cele mai importante concepte formulate de Jung, fara de care traiectoria ulterioara a psihologiei in genere ar fi aproape de neimaginat. Dintre aceste concepte fundamentale pentru psihologia analitica amintim:inconstientul personal, inconstientul colectiv, arhetip,  Animus, Anima, persona, umbra, individuare.

Temele celor trei intalniri sunt:

1.         Natura si alcatuirea psihicului

2.         Arhetipurile inconstientului colectiv

3.         Rolul viselor pe calea catre Sine

“Psihologia analitica nu ezita sa se ocupe de fenomene din cele mai dificile (…). Noi nu avem un laborator cu aparatura complicata. Laboratorul nostru e lumea. Experientele noastre sunt fenomene reale ale vietii cotidiene a oamenilor, iar persoanele cu care experimentam sunt pacientii, elevii, rudele, prietenii nostri – last not least – noi insine.” (C. G. Jung,Dezvoltarea personalitatii)

Lector: Monica Brandusescu-Gaitanaru

Data incepere:  26 August 2013; Ora curs: 19:00

Numar ateliere: 3

Frecventa: zilnic (luni-miercuri, 26-28 August)

Cost: 140 ron; Cost redus (card fidelitate, studenti, pensionari): 130 ron

Loc desfasurare: Str. Popa Soare, nr 40, etaj 1 

Inscrieri la contact@victoriei.ro

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur „delicatese culturale”, impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.