Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Intelege autismul prin fotografie

0

În România Autismul este încă vag cunoscut! Acum auzim destul de des  vorbindu-se despre autism -in mass media, in cadrul institutiilor publice dar sunt  si multe mituri:

  • Autismul este boală
  • Autismul este boală psihică
  • Persoanele cu autism sunt retardate mintal
  • Copiii cu autism sint foarte inteligenti ,  geniali
  • Părinţii sunt de vină pentru boala copilului lor
  • Copiii cu autism  sunt obraznici şi manipulatori
  • Persoanele cu autism preferă să fie izolate, singure şi fără prieteni
  • Persoanele cu autism se pot vindeca, deveni normali.

AUTISM ROMANIA a iniţiat un proiect pentru a informa publicul larg despre cele mai frecvente manifestari ale persoanelor cu autism printr-o campanie de informare.

Modul de comunicare va fi unul aparte, respectiv prin intermediul fotografiei.

Plecând de la o machetă  unde cu reprezentari grafice ale celor mai frecvente manifestări ale tulburarilor din spectrul autismului, cei pasionati de fotografie vor putea participa la acest experiment de  descoperire a autismului prin intermediul fotografiei.

Fotografiile vor fi expuse în mediile de comunicare ale partenerilor implicati in acest proiect, însoţite de comentarii legate de tipul de comportament reprezentat.

La finalul campaniei  cele mai bune fotografii  vor fi expuse  într-o zonă centrală din capitală. Asteptam cat mai multi participanti la acest ambitios proiect si avem convinegerea ca vom descoperi cit mai multe fatete ale autismului prin intermediul acestora.

Fotografiile pot  fi trimise pe adresa: comunicare@autismromania.ro

Toate detaliile sunt disponibile pe site ul dedicat al campaniei: http://fotoautism.wordpress.com/

Multumim anticipat celor ce vor participa.

—-

Ce este AUTISMUL?

Autismul este o dizabilitate complexă pe toată durata vieții, datorată unor multiple cauze medicale, ce afectează dezvoltarea și functionarea normală a creierului, în unele cazuri identificabil din fraged copilărie.
La această dată se estimează că 1 din 100 de copii este diagnosticat cu autism. Autismul poate afecta orice familie indiferent de etnie sau clasă social. Mai exact, afectează profund modul de comunicare și de relaționare al persoanei cu mediul din care face parte.
Deși mecanismele exacte implicate în disfuncția neurologică nu sunt clare încă, autismul afectează profund modul de comunicare al persoanei și de relaţionare cu mediul înconjurător. Copiii și adulții cu autism se relaționează cu mare greutate sau le este chiar imposibil să relaționeze într-un mod semnificativ cu cei din jur și pot să aibă un repertoriu limitat de interese, comportamente repetitive sau mișcări ale corpului neobişnuite (fluturatul minilor, balansul corpului înainte-înapoi s.a.).
În prezent nu există leac pentru autism. Persoanele cu autism pot progresa dacă diagnosticarea este făcută cât mai devreme și este urmată de tratament și educație specializate și personalizate. Insă marea majoritate a acestor persoane, precum și familiile lor, au nevoie de sprijin susținut și intensiv de-a lungul vieții pentru a-și putea valorifica potentialul, respectiv pentru a face ceva mai ușoară dificila sarcină de a trăi cu autismul.


Despre AUTISM ROMANIA

AUTISM ROMANIA este o organizatie infiintata in 2001 de catre parinti ai copiilor cu TSA, care are ca misiune apararea si promovarea drepturilor si intereselor persoanelor cu autism (copii, tineri, adulti) si ale familiilor acestora. Prin actiunile sale, asociatia urmareste imbunatatrea conditiilor de viata ale persoanelor cu autism, prin promovarea imbunatatirii legislatiei din domeniu si a dezvoltarii de servicii publice de calitate si adecvate nevoilor lor specifice si individuale, prin oferirea de servicii proprii si de calitate beneficiarilor sai, prin promovarea unei mai bune intelegeri autismului, precum si schimbarea societatii romanesti astfel incat aceasta sa ofere conditii demne de viata, sanse legale la o viata buna si semnificativa persoanelor cu tulburari din spectrul autismului, cu dizabilitati in general.
Din 2002 AUTISM ROMANIA este membra a Autism-Europe, organizatie europeana care are ca membri aproximativ 80 de organizatii din peste 30 de tari din Europa, marea majoritate a acestora fiind organizatii de parinti, si care promoveaza drepturile persoanelor cu TSA la nivel european.
Mai multe informatii pot fi gasite pe www.autismromania.ro sau la tel. 0731816880

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.