INEDIT: Șase tineri navighează pe Dunăre pe o plută de PET-uri. Vezi FOTO si VIDEO!

0

Luni, 12 august 2013, 6 tineri din Ialomița și Călărași au pornit într-o aventură de două săptămâni de la Baza Nautică a CSM Călărași. Ei vor naviga pe Dunăre pe o plută construită din peste 1500 de PET-uri până la Gura Portiței.

PET_RAFTING_PROJECT_logoDemersul  face parte din proiectul  P.E.T.  RAFTING PROJECT, început în 2011 și aflat anul acesta la a doua ediție. La prima ediție pluta a parcurs peste 350 de km în 12 zile, de la Stelnica la Sfântul Gheorghe.  Echipajul  plutei și susținătorii proiectului  își propun, pe lângă acțiunea de ecologizare și de atragere a atenției asupra poluării Deltei și a Dunării, să descopere cât mai multe locuri, comunități și povești ale Dunării și să le ducă mai departe.

Cei șase plutași sunt: Iulian Nichita (Stelnica, Ialomița), Cristian Pușcașu, Ciprian Costan, (Fetești, Ialomița) Marius Lalu (Făcăeni, Ialomița), Radu Șeptelici (Onești, Bacău) și Adrian Dumitrașcu (Călărași, Călărași).

ImbarcareaEi plănuiesc să navigheze pe Dunăre pentru două săptămâni, urmând să ajungă la Gura Portiței pe 25 august, parcurgând astfel peste 400 de km. Pe drum se vor opri prin comunitățile și orașele de pe malul Dunării și vor încerca să adune cât mai multe povești și să-i cunoască pe oamenii Dunării.

Construirea plutei s-a desfășurat timp de trei zile Baza Nautică din Călărași, unde cei șase tineri au fost ajutați de peste douăzeci de prieteni și voluntari, care au contribuit atât la colectarea PET-urilor și la strângerea materialelor necesare cât și la construcția propriu-zisă a ambarcațiunii, urmând să îi însoțească pe traseu de pe mal și să îi întâmpine în localitățile în care aceștia vor poposi.

 

Coborarea plutei la apa_II

Plecarea

 

Coborarea plutei la apa

 

Mai multe detalii pagina de Facebook – www.facebook.com/PETraftingproject
iar imagini de la plecarea plutei pe Dunăre aici – http://vimeo.com/72285861

 

P.E.T. RAFTING PROJECT II – Leaving the shore! from PET Rafting Project on Vimeo.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează