Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

INEDIT: Șase tineri navighează pe Dunăre pe o plută de PET-uri. Vezi FOTO si VIDEO!

0

Luni, 12 august 2013, 6 tineri din Ialomița și Călărași au pornit într-o aventură de două săptămâni de la Baza Nautică a CSM Călărași. Ei vor naviga pe Dunăre pe o plută construită din peste 1500 de PET-uri până la Gura Portiței.

PET_RAFTING_PROJECT_logoDemersul  face parte din proiectul  P.E.T.  RAFTING PROJECT, început în 2011 și aflat anul acesta la a doua ediție. La prima ediție pluta a parcurs peste 350 de km în 12 zile, de la Stelnica la Sfântul Gheorghe.  Echipajul  plutei și susținătorii proiectului  își propun, pe lângă acțiunea de ecologizare și de atragere a atenției asupra poluării Deltei și a Dunării, să descopere cât mai multe locuri, comunități și povești ale Dunării și să le ducă mai departe.

Cei șase plutași sunt: Iulian Nichita (Stelnica, Ialomița), Cristian Pușcașu, Ciprian Costan, (Fetești, Ialomița) Marius Lalu (Făcăeni, Ialomița), Radu Șeptelici (Onești, Bacău) și Adrian Dumitrașcu (Călărași, Călărași).

ImbarcareaEi plănuiesc să navigheze pe Dunăre pentru două săptămâni, urmând să ajungă la Gura Portiței pe 25 august, parcurgând astfel peste 400 de km. Pe drum se vor opri prin comunitățile și orașele de pe malul Dunării și vor încerca să adune cât mai multe povești și să-i cunoască pe oamenii Dunării.

Construirea plutei s-a desfășurat timp de trei zile Baza Nautică din Călărași, unde cei șase tineri au fost ajutați de peste douăzeci de prieteni și voluntari, care au contribuit atât la colectarea PET-urilor și la strângerea materialelor necesare cât și la construcția propriu-zisă a ambarcațiunii, urmând să îi însoțească pe traseu de pe mal și să îi întâmpine în localitățile în care aceștia vor poposi.

 

Coborarea plutei la apa_II

Plecarea

 

Coborarea plutei la apa

 

Mai multe detalii pagina de Facebook – www.facebook.com/PETraftingproject
iar imagini de la plecarea plutei pe Dunăre aici – http://vimeo.com/72285861

 

P.E.T. RAFTING PROJECT II – Leaving the shore! from PET Rafting Project on Vimeo.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.